21 Mart 2011 Pazartesi

KARNIYARIK BÖREK

Karnıyarık börek tarifi
Karnıyarık börek nasıl yapılır
Kolay yufka böreği
    Bir zamanlar hemen her misafire yaptığım; peyniri, domatesi, biberi ile yanında başka bir şey gerektirmeyen ve tek kişilik sunumlar halinde olması nedeniyle tercih ettiğim bu böreği yaparken yumuşak olması için yağlı karışımla yufkaları iyice ıslatıp, sigara böreğine göre biraz daha gevşek olarak sarmak gerekiyor.Ben iç malzemesi olarak peynirli bir karışım kullandım ama isterseniz kıymalı, patatesli, lorlu iç hazırlayarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt   
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
 İç malzemesi:
  • 400 gram lor veya beyaz peynir 
  • Yarım demet maydanoz   
  • 1 çay kaşığı karabiber  
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzerine:
  • 1 adet yumurta sarısı  
  • 1 yemek kaşığı çörek otu  
  • 1 adet iri domates 
  • 16 adet küçük boy yeşil sivri biber

Yapılışı :
  • Zeytinyağı ve süt karıştırılır.
  • Tezgaha yayılan yufkaların aralarına yağlı karışım sürülerek, üç yufka üst üste konur.
  • Yağlanmış yufkalar dörde bölünür.
  • Bölünen her parça tekrar dörde bölünerek on altı üçgen parça elde edilir.
  • Her parçanın geniş tarafına bir yemek kaşığı peynirli iç malzemesi konulur.
  • Sigara böreğinden biraz daha gevşek şekilde  kenarları içe doğru kıvrılarak sarılır.
  • Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir.
  • Böreklerin ortası, kenarlar kesilmeyecek şekilde bıçakla kesilir.
  • Domates ortadan kesilip, on altı parçaya ayrılır.
  • Biberler küçükse tek parça bırakılır, büyükse börek boyunda kesilir.
  • Kesiklerin içine domates dilimleri ve biberler konur.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak servis edilir.

22 yorum:

  1. Harika gözüküyorlar canım süper. ellerine sağlık. tam sahurluk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Çiğdem'ciğim, her zamana uygun böreklerden :)

      Sil
  2. Yine şahane Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  3. oofff.. Kime yaptıysam çok beğenir bu böreği.ellerine sağlık Nergisciğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem pratik, hem de görüntüsü ve tadı güzel oluyor bir zamanlar bu börek çok sık yapılırdı.Sevgilerimle.

      Sil
  4. değişik olmuş tabi sunum da harika..

    YanıtlaSil
  5. çıtır çıtır olmuş belli ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yufka kat kat olunca gerçekten çıtır çıtır oluyor :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  6. nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık arkadaşım nefissss görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :) Sevgilerimle.

      Sil
  8. Ah bu börekler ye beni diye bağırıyor.. Ellerinize sağlık...:) Peynirli böreklerime hiç kara biber eklememiştim.. Bir de öyle deneyeyim. Halbuki yemeklerden kara biberi eksik etmem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karabiber benim de en çok kullandığım baharat ve özellikle patatesli böreklere çok güzel oluyor.Çok teşekkürler, sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...