17 Şubat 2011 Perşembe

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

Portakal kabuğu reçeli tarifi
Portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır
     Hazır satılan pek çok gıdanın içeriğini bilemediğimden, yapabildiğim hemen her şeyi evde yapmaya çalışıyorum.İçeriğini bilememek bir yana, hazır satılan reçellerin çok yoğun şeker hatta glikoz tadından hoşlanmıyorum.Ekşi meyvelerden yapılmış mayhoş veya portakal kabuğu reçeli gibi hafif acımsı reçelleri daha çok sevdiğimden, yediğimiz portakalların kabuklarını atmayıp, bir poşet içinde biriktiriyorum.Siz daha çok portakal tüketiyorsanız bir defada gerekli miktardaki portakal kabuğuna ulaşabilir veya yarım kilogram portakal kabuğu biriktirdikten sonra bu reçeli yapabilirsiniz. Bu tarif ile güzel kokulu, güzel renkli bir reçel yapabilir hem de portakal kabuklarını değerlendirebilirsiniz.
     Malzemeler:
  • Yarım kilogram portakal kabuğu
  • 1 litre su
  • 1 kilogram toz şeker
  • Yarım limonun suyu 
      Yapılışı:
  • Kalın kabuklu portakalların kabukları yeterince kabuk olana kadar buzdolabında poşet içerisinde biriktirilir.
  • Kabuklar bol su altında fırçalanarak iyice yıkanıp, temizlenir. 
  •  Portakal kabuklarının beyaz iç kısımları bıçak ile kesilip,çıkartılır.

  • Yuvarlanan kabuklar tek tek iğne ile uzunca, sağlam bir ipe dizilir.

  • Portakal kabuklarının acısı çıkana kadar 4-5 defa ve her defasında suyu değiştirilerek, kaynatılır.
  • Derin bir tencereye şeker ve su konulup, şeker eriyene kadar kaynatılır.
  • Portakal kabukları eklenerek, reçel kıvamını alana kadar kaynatılır.
  • Bu arada üzerinde oluşan köpükler alınır.
  • İndirmeye yakın yarım limonun suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Reçel ocaktan indirilir.
  • Portakal kabuklarını dizdiğimiz ip çıkartılıp, atılır.
  • Cam kavanoza sıcakken doldurulup, kapağı kapatılıp ters çevrilir.

6 yorum:

  1. Görüntüsü çok güzel, senin elinden olunca tadıda güzeldir.
    Ellerine sağlık
    Gönül

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül'cüğüm, teşekkür ederim.Sevgiler,selamlar.

      Sil
  2. Nergis canım çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Leyla'cığım :) Sevgiler.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyorlar. En sevdiğim reçeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en sevdiklerim arasında :) Çok teşekkürler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...