28 Mart 2011 Pazartesi

PORTAKAL ŞERBETİ

Portakal şerbeti tarifi
Portakal şerbeti nasıl yapılır
     Kış boyunca, özellikle hastalandıkça portakal, mandalina gibi içinde bol miktarda C vitamini olan narenciye tüketimimiz biraz daha artıyor.Bu durumda en iyisi taze sıkılmış portakal suyu ama her zaman hazırda portakal suyu bulmak mümkün olmayınca hem kendiniz hem de misafirlerinize ikram etmek için portakal şerbeti yapabilirsiniz.Şekerini istediğiniz ölçüde koyabilir yada gerekirse daha sonra biraz sulandırarak tüketebilirsiniz.
 Malzemeler:
  • 1,5 kilogram portakal 
  • 8 su bardağı içme suyu   
  • 1,5 su bardağı toz şeker  
Yapılışı: 
  • Su ve toz şeker koyulaşana kadar kaynatılıp, ocaktan alınır.
  • Portakalların suyu sıkılıp, önce süzgeçten sonra da tülbentten geçirilir.
  • Koyulaşan şuruba portakal suyu da eklenip, bir iki taşım birlikte kaynatılır.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında bekletilerek, servis edilir.

16 yorum:

  1. Kaynatarak hiç denememiştim. zaten senin bloga gelip de hah ben de bundan yaptım dediğim o kadar az şey var ki tarif cenneti blogun:)
    Bu akşam üstü senin soslu peyniri yaptık dün eşime bahsetmiştim o da sever bu tarz tadımlıkları akşamüstü hadi unutma dedi beraber hazırladık sabah bakacağız tadına:))) tekrar ellerine sağlık teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice'ciğim çok teşekkür ederim ben de senin yaptıklarına bakıp kalıyorum ama deneyemiyorum bile :) Soslu peynir nasıl oldu, gerçi en az bir gün sosunu çekmesi gerekiyor ama umarım beğenmişsinizdir. Sevgiler.

      Sil
  2. Kışın vazgeçilmezi portakal;) Biliyorsunuz sizin şerbet tariflerinize bayılıyorum, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum artık narenciyenin anavatanında sayılırsınız bu şerbeti yapabilirsin :)

      Sil
  3. Şahane bir Şerbet çok güzelll.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler her an hazırda bulundurulabilmesi güzel :)

      Sil
  4. kaynatarak hiç yapmadım elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dayanıklı olması için yapılan bir işlem, bu haliyle bozulmadan daha uzun süre kalabiliyor.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  5. Ohh miss :) Kaynatarak hiç denememiştik bir de öyle yapalım :) Ellerinize Sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  6. Ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif bir içecek Gülten hanımcığım :) Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...