21 Mart 2011 Pazartesi

RUS SALATASI VE MAYONEZ

Rus salatası tarifi
Rus salatası nasıl yapılır
Ev yapımı mayonez tarifi
Mayonez nasıl yapılır
     Öğrencilik yıllarımda Rus salatası çok mu popülerdi yoksa ben mi yeni keşfetmiştim bilmiyorum ama çok severek yediğimi hatırlıyorum.Gerçi daha sonra Rus salatası birdenbire Amerikan salatası oldu :) Şimdilerde eskisi kadar çok tüketmesek de gene de evde mayonezi kendiniz yaparak değişik şekillerde kullanabilirsiniz.
 Mayonez Malzemeleri: 
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu  
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 yemek kaşığı un  
  • 1 çay kaşığı tuz     
Mayonez Yapılışı: 
  • Su ile un pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır.
  • Koyu boza kıvamında pişirilir.
  • İyice soğuyunca yumurta sarısı ve tuz eklenip,mikser ile çırpılır
  • Azar azar yağ ve limon suyu eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Tuzu eklenip, hepsi birlikte çırpılır.
  • Kavanoza konulup buzdolabında saklanabilir.   
Rus Salatası Malzemeleri:
  • 1 adet patates 
  • 1 adet havuç 
  • 1 çay bardağı bezelye konservesi
  • 4 adet kornişon turşu  
 Rus Salatası Yapılışı:
  • Patates ve havuç haşlanıp,küp küp doğranır.
  • Taze bezelye kullanılacak ise o da haşlanır.
  • Kornişon turşu da küp küp doğranıp, hepsi karıştırılır.
  • Malzemeler süzgece konulup, suyu süzdürülür.
  • Sebzelere mayonez eklenip, karıştırılır.
  • Mayonez ile karıştırılmadan önce sebzelerin soğumuş olması gerekir.
  • Rus salatasının üzeri kornişon turşu dilimleri ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...