27 Mart 2011 Pazar

SÜTLAÇ

Sütlaç tarifi
Sütlaç nasıl yapılır
     Sütlaçı çok sevdiğimizden, annemin bizim için en çok yaptığı tatlı sütlaçtı.Özellikle tatillerde, bayramlarda gittiğimizde sütlaçları masanın üzerinde sıralanmış, bizi beklerken bulurduk.Annem bahçeden koparttığı bir dal ıtırı sütlaç pişerken içine daldırır ve mis kokulu sütlaçlar yapardı. O günler şimdi o kadar uzaklarda ki, annemin yaptıklarının tadında olmasa da artık sütlaçlarımızı kendim yapıyorum.Herkesin annesinden kalan tarifleri mutlaka vardır ama denemek isterseniz;
Malzemeler: 
  • 1,5 litre süt 
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı sıcak su   
  • 1 dal ıtır yaprağı
Yapılışı:
  • Pirinçlerin üzerine sıcak su eklenerek, tencerenin kapağı kapatılır.
  • Su soğuyunca, yumuşayan pirinçler elimizle ovalanır veya el blenderi ile parçalanır.
  • Parçalanan pirinçler karıştırılarak 10-15 dakika kadar haşlanır.
  • Pirinçler kaynayan süte eklenip, kısık ateşte karıştırılarak özleşene kadar pişirilir.
  • Yıkanıp, kurulanmış ıtır yaprağı tencereye daldırılır.
  • İndirmeye yakın toz şeker eklenip, şeker eriyene kadar pişirilir.
  • Itır yaprağı tencereden çıkartılır.
  • Kaselere dökülüp, soğuduktan sonra istenirse tarçın eklenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...