14 Mart 2011 Pazartesi

TIP BAYRAMI KURABİYESİ

Şeker hamurlu kurabiye tarifi
Şeker hamurlu kurabiye nasıl yapılır
      Hafta sonunu ekip halinde kurabiye yaparak geçirdik, hep birlikte yapılınca çok çabuk bitti.Elif ' in  tıp fakültesindeki arkadaşları için inek (!) kurabiyeler...Bütün doktor, sağlık personeli ve tıp öğrencilerinin tıp bayramı kutlu olsun.
Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı  
  • 1 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri  
  • 1 çay bardağı buğday nişastası  
  • 1 paket vanilya  
  • 4 su bardağı un  
  • Beyaz, siyah, pembe şeker hamuru
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında ki yağ, diğer malzemelerle karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır. 
  • Üzeri streç film ile kapatılıp dinlendirilir.
  • Hamur unlanmış tezgah üzerinde yarım santim kalınlığında merdane ile açılır.
  • Kalıpla kesilen kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
  • Soğumuş kurabiyelerin üzeri şeker hamuru ile kaplanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...