2 Mart 2011 Çarşamba

TİRAMİSU

Tiramisu tarifi 
Tiramisu nasıl yapılır
Kolay tiramisu tarifi

     Tiramisu; kedidili bisküvi ve mascarpone peyniri kullanılarak yapılan bir İtalyan tatlısıymış ama bizim ülkemizde tanınmaya başladığından beri orjinalinden farklı da olsa bu ve benzer şekillerde yapılıyor sanıyorum. Ben bu tarifi hazır pandispanya ambalajının arkasındaki tarifi biraz da kendimize uyarlayarak yapmaya başlamıştım, bizim evde o kadar çok sevildi ki, uzun yıllardır yaptığım hatta canım Can Anadolu Lisesi sınavlarına hazırlanırken her gece yaptığım bir pastaydı. Sonra arayı biraz açtık ama gene de en çok tercih edilen, en çok tarifi istenen pastalarımdan oldu. Tarifini isteyenlere kolaylık olsun ve bu kadar sık yaptığım pasta arşivimde de bulunsun diye paylaşmak istedim.
Malzemeler:
  • 1 adet kakaolu hazır pandispanya   
Kreması:
  • 1 kutu labne peyniri  
  • 3 yemek kaşığı un  
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 su bardağı süt     
Üzerine:
  • 200 ml süt   
  • 1 yemek kaşığı nescafe 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao   
 Yapılışı:
  • Elenmiş un ve şeker bir tencerede karıştırılır.
  • Süt azar azar eklenip sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
  • Soğuyunca labne peyniri eklenip, 10 dakika kadar mikserle çırpılır.
  • Kakaolu hazır pandispanyanın alt katı şekerli nescafeli süt ile ıslatılır.
  • Araya ılık kremanın yarısı yayılır.
  • İkinci kat pandispanya kremanın üzerine yerleştirilir.
  • Üst kat pandispanya da nescafeli şekerli sütle ıslatılır.
  • Kalan krema pandispanyanın üzerine dökülür.
  • En üste süzgeç yardımıyla kakao elenir.
  • Birkaç saat dinlendirilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...