25 Mart 2011 Cuma

TRİVİRYA (GİRİT) KURABİYESİ

Trivirya kurabiyesi tarifi
Trivirya kurabiyesi nasıl yapılır
Girit kurabiyesi tarifi
    
     Bir kaç yıl önce bir televizyon programında yapılışını gördüğüm kurabiye  tarifini o kadar beğendik ki, sık sık yaptığım tariflerden biri oldu. Kurabiyeler pişerken, mutfağa yayılan tarçın, zeytinyağı kokusu ve tadı bana annemin  çocukluğumuzda yaptığı kurabiyeleri hatırlattı.
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1,5 su bardağı tozşeker 
  • 1 su bardağı kuru üzüm 
  • 1 tatlı kaşığı karbonat 
  • 2 tatlı kaşığı tarçın 
  • 5 su bardağı un 
  • Susam  
Yapılışı:
  • Zeytinyağı, yoğurt ve şeker iyice karıştırılır.
  • Kuru üzümler yıkanıp, kurulanır.
  • Üzüm, karbonat, tarçın ve un karışıma eklenir.
  • Hamur özleşip, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.
  • Tezgaha bolca susam serpilir.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp sosis gibi susamın üzerinde yuvarlanır.
  • Ay çöreği şekli verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

2 yorum:

  1. yumurta yok mu bu kurabiyede buldugum tariflerden 2 si aynen bu ama çoğu 3 yumurtalı:(

    YanıtlaSil
  2. Ben bu tariften yapıyorum,güzel oluyor.Kıtır kıtır olmasını istemezseniz daha az fırında tutup,daha iri kurabiyeler yapabilirsiniz.Sevgiler...

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...