24 Nisan 2011 Pazar

PORTAKAL LİMON KABUĞU ŞEKERLEMESİ

Portakal limon şekerlemesi nasıl yapılır
Portakal limon şekerlemesi tarifi
Portakal şekerlemesi
Limon şekerlemesi

    Portakal kabuğu reçeli veya limon kabuğu reçelinden artan, parçalanan kabukları robotta daha da parçalayıp veya rendenin en küçük gözüyle rendeleyerek tatlı, kek ve kurabiyeleriniz için her zaman kullanıma hazır şekerlemeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı dolusu portakal veya limon kabuğu rendesi 
  • 1 su bardağı toz şeker   
Yapılışı:
  • Portakal kabuğu reçeli gibi, kabukların beyaz kısımları bıçak yardımıyla çıkartılır.
  • Limon kabukları da aynı şekilde hazırlanır veya sarı kısımları rendelenir. 
  • Kabuklar mutfak robotunda parçalanır.
  • Parçalanmış kabuklar ve toz şeker karıştırılıp, kavanoza bu karışım sıkı sıkı basılır.
  • Buzdolabında bir ay kadar bekletilip şekerlenmesi sağlanır.
  • Kek, kurabiye ve soslara tat ve koku vermesi için kullanılır.

4 yorum:

  1. Tam Antalya ya göre olmuş bu tarif, denemek isterim. Portakal aroması kurabiyelerde ,keklerde çok güzel oluyor..Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinizin altında her mevsim hazır oluyor, hem de kabuklar değerlendirilmiş oluyor.Sevgilerimle.

      Sil
  2. güzel bir renk ve tat... elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokusunu da unutmayalım :) Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...