15 Mayıs 2011 Pazar

BİSKÜVİ PASTASI

Bisküvi pastası tarifi
Bisküvi pastası nasıl yapılır
Kolay bisküvi pastası tarifi
   Eskiden çok sık yaptığımız bisküvi pastasının yapımı çok kolay olduğu için, yazıp yazmama konusunda kararsızdım ama yeni nesilden bilmeyenler olabilir diye düşünerek bu eski tarifi arşivimde de bulunması için paylaşmak istedim
Malzemeler:
  • 2 paket petit beurre bisküvi 
  • 1 litre süt 
  • 8 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı kakao  
Yapılışı:
  • Toz şeker, nişasta, un ve kakao karıştırılır.
  • Süt yavaş yavaş eklenip, sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
  • Muhallebi biraz soğuyunca bisküviler ucundan tutulup, kakaolu muhallebiye bulanır.
  • Bisküviler bitene kadar kakaolu muhallebiye bulanıp, yan yana dizilir.
  • Kalan muhallebi bisküvilerin üzerine dökülüp, bıçakla düzeltilir.
  • Bir kaç saat buzdolabında bekletilip, çapraz çapraz kesilerek servis edilir.


2 yorum:

  1. çok güzel olmuş pastan ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. en çok bu pastanızı beğenirdim nergiz teyzecim, neden gittiniz ki :(

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...