23 Mayıs 2011 Pazartesi

FINDIKLI LOKUM

Fındıklı lokum tarifi
Fındıklı lokum nasıl yapılır
Kolay bayram tatlısı tarifi
     Fındıklı lokum; tatlı olarak veya çay saatlerin de çayın yanında sunulabilecek yapımı çok kolay, görünüşü çok hoş bir tarif... Fındık yerine istenirse, antep fıstığı veya soyulup kavrulmuş badem de kullanılabilir.
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 75 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi
  • Fındık
 
Yapılışı:
  • Un ve şeker karıştırılır.
  • Süt yavaş yavaş eklenip, sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Tereyağ ve vanilya eklenip, mikserle çırpılır.
  • Hindistan cevizi yayılmış tepsiye bu karışım dökülüp soğuması beklenir.
  • Soğuyunca küçük karelere kesilip, elimizle yuvarlanıp servis tabağına dizilir.
  • Ortalarına birer fındık tanesi batırılır.

3 yorum:

  1. Offff olsada yesek şimdi bir tane.Ellerine sağlık canım.Süper görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Sütlü tatlıların hepsine bayılırım.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Şeniz'ciğim,hafif olduklarından sütlü tatlıları ben de daha çok severim.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...