31 Mayıs 2011 Salı

LOR TATLISI

     Tatlı lor; üzerine sadece bal veya reçel dökülerek bile  tadına doyulmayan başlı başına bir lezzet iken,tatlı lor ile şerbetli gerçek bir lor tatlısı yapmak isterseniz,
Malzemeler:
  • 500 gr tatlı lor  
  • 2 adet yumurta  
  • 5 yemek kaşığı dolusu un  
  • 5 yemek kaşığı dolusu irmik  
  • 1/2 su bardağı toz şeker 
  • 1 paket kabartma tozu  
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı toz şeker 
  • 5 su bardağı su 
  • 3-4 adet karanfil   
Yapılışı:
  • Toz şeker,su ve karanfil tencereye konulur.
  • Şeker eriyip kıvam alana kadar kaynatılarak,şerbeti hazırlanır..
  • Diğer malzemeler karıştırılıp,yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamurdan irice parçalar kopartılıp,yuvarlanır,yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında,30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlının üzerine, soğumuş şerbet dökülür.
  • Üzeri kapatılıp,şerbeti çektirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...