13 Mayıs 2011 Cuma

ŞEKİLSİZ KAYA KURABİYE

Kaya kurabiye tarifi
Kaya kurabiye nasıl yapılır
Şekilsiz kurabiye tarifi
Cevizli, kuru üzümlü kurabiye tarifi
      Şekilsiz kurabiye, kaya kurabiyekopuk kurabiye gibi değişik isimlerine rastladığım; herkes tarafından sevilen bol kuru üzümlü, cevizli kurabiyeleri daha gevrek olması için üzeri iyice kızarana kadar fırında tutuyorum. Çay saatleri için veya çocuklarınızın beslenme çantasına koyabileceğiniz bu kurabiyeleri teneke bir kutu içinde uzun süre bayatlamadan saklayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 200 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında ki tereyağ diğer malzemeler ile karıştırılır.
  • Sıcak su da bekletilip yumuşatılmış kuru üzümler kurulanarak eklenir.
  • İrice parçalanmış cevizler de eklenir.
  • Yağlı iki kaşıkla alınan hamur parçaları fırın tepsisine şekilsizce dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-40 dakika üstü iyice kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...