13 Mayıs 2011 Cuma

ŞEKİLSİZ KAYA KURABİYE

      Şekilsiz kurabiye, kaya kurabiyekopuk kurabiye gibi değişik isimlerine rastladığım, herkes tarafından sevilen kuru üzümlü, cevizli kurabiyenin daha gevrek olması için ben üzeri iyice kızarana kadar fırında tutuyorum.Çocuklarınızın beslenme çantasına koyabileceğiniz bu kurabiyeleri teneke bir kutu içinde uzun süre bayatlamadan saklayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 200 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram kuru üzüm
  • 150 gram ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında ki yağ diğer malzemeler ile karıştırılır.
  • Sıcak su da bekletilmiş kuru üzüm ve irice parçalanmış cevizler eklenir.
  • Yağlı bir kaşıkla hamurdan parçalar alınıp, şekilsiz hamur parçaları fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika üstü iyice kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...