25 Aralık 2011 Pazar

KUŞLU KURABİYE

Kuşlu kurabiye tarifi
Şeker hamuru ile kurabiye nasıl yapılır
     Şeker hamurlu kurabiye ve pastalar ile bu kadar çok ilgilenince, takip ettiğim el işleri ile ilgili bloglarda gördüklerime bile kurabiyesi yapılabilir mi diye bakmaktan kendimi alamıyorum :) Yabancı bloglardan birinde sanıyorum bir gözlük kılıfına çiçekli kumaşlarla işlenmiş haliyle gördüğüm bu sevimli figürü ben geleneksel olarak kadını ve erkeği simgeleyen pembe mavi renklerini kullanarak yaptım.
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • 5 su bardağı un   
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında ki yağ ile diğer malzemeler karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Bir saat buzdolabında üzeri örtülerek dinlendirilir.
  • Unlanmış tezgah üzerinde yaklaşık bir parmak kalınlığında merdane ile açılır.
  • Kalp şeklinde ki kalıpla kesilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika kontrollü olarak pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuduktan üzerine ballı su sürülüp, şeker hamuru kaplanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...