26 Mart 2012 Pazartesi

HUMUS

Humus tarifi
Humus nasıl yapılır
     Mezeler arasında en sevdiklerimizden biri olan humusu özellikle falafel yaptığımda yanına eşlikçi olarak mutlaka yapıyorum.Siz de humusu meze olarak, atıştırmalık olarak, dip sos veya veganlar gibi dürüm ve sandviç içinde tüketebilirsiniz.Nohutu akşamdan ıslatıp, kabukları soyulana kadar haşlayarak veya vaktiniz yoksa hazır satılan nohut unlarından kullanarak yaptığınız humusu yanında kornişon turşu ile servis edebilirsiniz.  
Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 2 çay bardağı tahin 
  • 5-6 diş dövülmüş sarımsak 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 3 çay kaşığı kimyon 
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kornişon,domates,maydanoz
Yapılışı:
  • Nohutlar bir gece önceden ıslatılır.
  • Ertesi gün kabukları soyulana kadar haşlanır.
  • Kabuklarından ayrılan nohutlar robotta parçalanıp püre haline getirilir.
  • Tahin ve baharatları da eklenip kenarları yüksek, ortası çukur olacak şekilde servis tabağına alınır.
  • Üzerine zeytinyağı eklenir.
  • Kornişon turşu, domates, maydanoz ile süslenip servis edilir. 
  • İstenirse dürüm içine yayılıp; falafel,acı biber turşusu, yeşillikler eklenip dürüm yapılır. 

2 yorum:

  1. ellerine sağlık bizim evin de baştacıdır:)) bir tek sarımsak koymuyorum çünkü üç öğünde de yenir biz de:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de eline sağlık Hatice'ciğim, haklısın sarımsak her zaman uygun olmayabiliyor :) Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...