26 Nisan 2012 Perşembe

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

Deniz börülcesi salatası tarifi
Deniz börülcesi salatası nasıl yapılır
     Deniz kıyısına yakın yerlerde iyotlu topraklarda yetişen; deniz suyunda bulunan pek çok mineral ile birlikte bünyesinde tuz da barındıran deniz börülcesinin sosuna tuz eklemeden, biraz diri kalacak şekilde haşladıktan sonra içindeki sert dalları sıyırıp, zeytinyağı, sarımsak ve limon suyu ile hazırladığınız sosunu yenileceği zaman ekleyebilirsiniz.
Malzemeler: 
  • 2 demet deniz börülcesi 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 3 diş sarımsak 
Yapılışı:
  • Deniz börülcelerinin topraklı dip kısımları kesilip, temizlenir.
  • Bol su ile birkaç defa diplerinde toprak, çamur kalmayana kadar yıkanır.
  • Sirkeli su içinde biraz bekletilir.
  • Derin bir tencerede kaynayan suyun içinde 10-15 dakika hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Haşlanan deniz börülcelerinin renginin yeşil kalması için, süzülüp soğuk suyun içine atılır.
  • Süzgece alınıp, tekrar süzdürülür.
  • Deniz börülceleri kök kısımlarından tutularak içinde ki sert dallar tek tek sıyrılıp, atılır.
  • Servis tabağına alınan deniz börülcelerinin üzerine zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarımsak ile yapılan sos yenileceği zaman dökülür.
  • Bitki yeterince tuzlu olduğu için, tuz eklenmez. 

22 yorum:

  1. börülce hiç yemedim hayatımda desem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Börülce mi yemediniz, deniz börülcesi mi bu deniz börülcesi :)

      Sil
  2. çok faydalı bir besin ;)
    yiyenlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetle yiyoruz Elit Stil, çok teşekkürler.

      Sil
  3. çok sevdiğim bir meze elinize saglık :) Sevgiler Lezzet Tramvayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meze olarak da, salata olarak da güzel :) teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  4. Bende yapmıştım bunu ama hiç sevmemiştim.. sizin ki nefis görünüyor.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damak tadı kişiden kişiye değiştiği gibi deniz börülcelerinin barındırdığı tuz oranı da değişiyor.Belki tekrar yeseniz seversiniz :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  5. ELINE SAĞLIK CANIM ÇOK SEV ERIM

    YanıtlaSil
  6. Çok severim .elinize sağlık nefiss..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  7. deniz börülcesini ilk defa görüyorum. Ama normal sebzesi artık çıksa da pişirsek.. Özledik..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz börülcesi buralarda çok sevilen bir mezedir .Aslında pazarda börülce satılmaya başlandı ama iç börülceyi daha çok sevdiğimden ben de bekliyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  8. deniz börülcesi hiç yemedim, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege bölgesi dışında pek bilinmiyor ve bulunmuyor herhalde.Teşekkürler.

      Sil
  9. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor,nasıl da canım istedi :))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke biraz yakınlarda olsanız, belki de tayininiz bu taraflara çıkar :) Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  10. En sevdiğimmmm çocuklarım da çok seviyor geçen hafta Diyarbakır'a yolladım bolca pişir ayıkla at dolaba dedim kızıma:)
    Şu işlerim bir kolaylansın mutfak faslı düzene girince ben de atacağım dolaba yurtdışndan gelince kardeşim için hazır olsun.
    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz börülcesini alıp günü gününe tüketiyoruz, dondurucuya hiç koymadım ben de koyayım hazırda bulunsun :) Çocuklara da afiyet olsun, sevgilerimle.

      Sil
  11. Ben bu lezzeti o kadar seviyorum ki,inanın abartısız her öğün tüketebilirim.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da faydalıymış, neyse ki bulup yapabiliyoruz.Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...