30 Nisan 2012 Pazartesi

PONPON KURABİYE

Ponpon kurabiye tarifi
Ponpon kurabiye nasıl yapılır
Krema dolgulu kurabiye tarifi
     Yıllar önce bu kurabiyelerden yediğimde, içindeki boşluğun nasıl oluştuğunu ve kremayı nasıl koyduklarını çok merak etmiştim.Şırınga gibi bir aletle doldurulduğunu düşünmüş, tarifini öğrenince bu kadar basit olduğuna inanamamıştım.Hamurun pişerken çatlayıp, içinden kremasının çıkmaması için, bezeleri elimizle avuç içi büyüklüğünde orta kısmı kalın, kenarları daha ince kalacak şekilde açmak gerekiyor.Biraz oyalayıcı olmasına rağmen, zamanla el alışıyor ve sonunda ortaya güzel kurabiyeler çıkıyor.Ben içine kakaolu krema koydum.Kakaolu krema yerine, mısır nişastası miktarını arttırarak sade krema da yapabilir, isterseniz içine çikolata parçaları,fındık gibi değişik malzemeler de koyabilirsiniz.
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 7 çay bardağı un 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri  
  • 1 paket kabartma tozu 
Kreması:
  • Yarım litre süt 
  • 3 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası 
  • 9 yemek kaşığı tozşeker 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
Yapılışı:
  • Kreması için, toz şeker, nişasta, kakao karıştırılır.
  • Süt eklenir, sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
  • Soğuması için bırakılır.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, pudra şekeri ve un yoğurulup, yumuşak bir hamur yapılır.
  • Üzeri kapatılıp, dinlenmeye bırakılır.
  • Dinlenen hamur, otuz adet bezeye ayrılır.
  • Bezeler elimizde avuç içi büyüklüğünde açılır.
  • Her bezenin içine, birer tatlı kaşığı soğumuş kremadan konulup, kapatılır.
  • Kurabiyelerin ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 30-40 dakika kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.

4 yorum:

  1. mmmm nefis gözüküyor canım denemem lazım hemen ellerine sağlık aldım bir tanesini:)

    YanıtlaSil
  2. Senin de ellerine sağlık,ponçikler çok güzel görünüyor,en kısa zamanda ben de deneyeceğim.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Bunu annemden öğrenmiştim ve güzel de yapardım ama uzun süre yapmayınca tarifi kaybettim. Artık annem de yok soracak :( derken tarifinizi buldum, çoook teşekkürler, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında almadığımız annelerimiz hep yapacaklar sandığımız ne tarifler var değil mi :( Umarım aynı lezzeti yakalayabilmişsinizdir.Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...