28 Mayıs 2012 Pazartesi

CÜCÜK KAVURMASI

Cücük kavurması tarifi
Soğan cücüğü kavurması nasıl yapılır
Soğan cücüğü kavurması tarifi
Soğan zibeği kavurması tarifi
     Çocukluğumuzda bahçelerde yeşil taze soğanların içinden uzamış cücükler kopartılır ya yemeklerin yanında taze soğan gibi yenilirdi yada yağda kavurup sadece yumurta kırılarak çok az malzeme ile çok lezzetli bir yemek yapılırdı.Sonra ki yıllarda o mevsimde Ege'de olamadığımız için cücük bulamadığımdan uzun süre yemedim sadece bir kez Ankara'da pazarda cücük satıldığını görmüş, hemen almıştım ama o kadar kartlaşmıştı ki sonuç tam bir hüsrandı.Nihayet geçen haftalarda tazesini buldum da yıllar sonra evdekilere de bu yemeği yapıp, tattırabildim :) 
Malzemeler:
  • 2 bağ cücük 
  • 5 - 6 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 3 adet yumurta 
  • Tuz 
  • Karabiber
Yapılışı:
  • Cücüklerin ucunda ki tohum kısmı kesilip, atılır.
  • Soğan cücükleri bir parmak kalınlığında halka halka doğranır.
  • Zeytinyağı ile yumuşayana kadar kavrulur.
  • Yumurtalar kırılıp, bir iki defa karıştırılarak pişirilir.
  • Tuz ve karabiber eklenip sıcak servis edilir.

34 yorum:

  1. canım çok güzel olmuş, ellerine sağlık.Mutlu haftalar diliyorum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Ben de mutlu haftalar diliyorum.Sevgilerimle...

      Sil
  2. Hmmmm
    az malzeme ama nefis bir menü ben de bunu çok severim isimleri yöresine göre değişsede nefis.. biz de soğan zübeği deriz :)
    ellerine sağlık canım.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yıldız'cığım.İsimleri farklı olsa da lezzet aynıdır eminim.Sevgilerimle.

      Sil
  3. bundan bende yapıyorum canım nefıs oluyor sogan cucuguyle bır tarıfım daha var kısmetse hem bunu hem onu yakında blogumda paylaşmak ıstıyorum harıka olmus ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler.Yeni tarifleri bekliyorum.Bloğunda ki güzel hamurişi :) tariflerinin takibindeyim.

    YanıtlaSil
  5. Ben de görüyorum ama cesaret edemiyorum almaya. Örneğin o uç kısımlarının pişeceğini düşünürdüm meğerse orası atılıyormuş. :) Mutlaka denerim artık ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında o uç kısımlar açılınca çok dekoratif çiçek gibi oluyor atmaya kıyamıyorum :) Sadece iki malzeme ile bence çok lezzetli bir yemek oluyor.Umarım beğenirsiniz,sevgilerimle.

      Sil
  6. Çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Ben de bazen pazarlarda falan görüyorum ama bilmediğim için cesaret edemiyorum almaya. İlk fırsatta bulursam alıp deneyeceğim. Dediğiniz gibi 2 malzemeyle belli ki süper bir yemek. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Valla yapmışım öncesinde yorum farkında değilim. :)) Özür

    YanıtlaSil
  9. Ama bir sene olmuş ya bir an bunuyor muyum dedim. Çünkü face de bugün tekrar çıktı paylaşım. Hatta o zaman alıp yapmıştım ama pişmemişti bu cücükler hatırladım şimdi. Offf ya. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cücük kavurmasının zamanı olunca aynı postu tekrar paylaşarak sizi ben şaşırttım herhalde İlhan bey :) Daha öncede yazdığım gibi tazesini bulamadıysanız ne yapsanız pişmiyor gerçekten aynı durumu ben de Ankara'da yaşamıştım.Bütün yorumlarınız için çok çok teşekkürler :)

      Sil
  10. Benimde geç öğrendiğim bir yemek.
    Çok lezzetli oluyor. Ellerinize sağlık özledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerde bilinmiyor sanıyorum ama bence de lezzetli bir yemek :)

      Sil
  11. Çok güzelmiş.. Denemek isterim.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım taze cücüklerden bulabilirsiniz.Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  12. ben de çok sevdim bu cücüğü. gerçekten çok lezzetli oluyor. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki balyanak da sevdi mi Hikmet'ciğim :) Çok teşekkürler, sevgilerimle.

      Sil
  13. evet görünce hatırladım ne olduğunu küçükken bahçeden taze taze yerdik ama yemeği egeli olan anneannem tarafından bile bilinip yapılmaz ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kendisine bir sorun belki de biliyordur audrey, çünkü Egenin kuzeyinde de güneyinde de bilinip yapılan bir yemek :)

      Sil
  14. Cücüklerin ayrıca satıldığını bilmiyordum. Ben de omlet yaparken bol taze soğan kullanmayı seviyorum. Elinize sağlık, sevgiler, hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Pazarda bazen demetler halinde satılıyor çok sık rastlamasam da bulunca alıyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  15. sevenine güzeldir herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  16. Hiç duymamıştım böyle bir tarif. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek çok yerde bilinmeyen bir yemek herhalde :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...