13 Haziran 2012 Çarşamba

KÖZ PATLICAN SALATASI

Köz patlıcan salatası tarifi
Köz patlıcan salatası nasıl yapılır
     Patlıcanın en güzel hallerinden biri sanıyorum közlenmiş patlıcandır. Sadece tuz ve tereyağı ile karıştırarak yada közlenmiş domates, biberle yapılan salatası pek çok kişinin hayır diyemeyeceği lezzetlerdendir. Kömür ateşi üzerinde közlenmiş patlıcanın yerini hiç bir şey tutamaz ama böyle bir olanak yok ise, patlıcanları elektrik ocağında yada elektrikli fırının en üst rafında, en yüksek ısıda da közleyebilirsiniz. Köz tadını, lezzetini koruması için, suya hiç değdirmeden henüz sıcakken bir kaşık yardımı ile soyup, istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Her zamankinden farklı bir sunum yapmak isterseniz; hazır satılan lavaş ekmeklerinin içine patlıcan közlerini yayıp, rulo yaparak dilimleyebilirsiniz veya közleyip içini boşalttığınız patlıcanı yoğurt ve sarımsakla karıştırıp tekrar patlıcanın içine doldurarak porsiyonluk olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram patlıcan 
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet limonun suyu  
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • Tuz 
  • Lavaş ekmek veya dürüm
Yapılışı:
  • Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur.
  • İnce ince kıyılıp, limon suyu ve sarımsak eklenir.
  • Süzme yoğurt ve tuz ile karıştırılır.
  • Lavaş ekmeklerinin üzerine sürülüp, rulo yapılır.
  • İki parmak kalınlığında parçalamadan kesilir.
  • Ruloların bozulmaması ve servisinin kolay olması için kürdan ile tutturulabilir.
  • Üzerine kırmızı pul biber serpilip, zeytinyağı gezdirilir.
  • Servis tabağına alınıp, maydanoz, domates ve acı biber turşusu  ile servis edilir.

1 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...