11 Haziran 2012 Pazartesi

LORLU EKMEK

Ekmek hamuru ile tarif
Çiğ ekmek hamuru ile lorlu ekmek tarifi
Çiğ ekmek hamuru ile lorlu ekmek nasıl yapılır
     Fırından çiğ ekmek hamuru alarak, kahvaltı ve çay saatleri için tuzlu atıştırmalıklar, pişiler, simitler  hatta pizzalar yapabilirsiniz.Fırından aldığınız ekmek hamurunu zeytinyağı ile yoğurup, merdane ile biraz açarak kullanabilirsiniz.Yapılışı kadar sunumu da pratik olan bu ekmeğin içine istediğiniz malzemeleri koyup, pişirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet çiğ ekmek hamuru 
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 
İç Malzemesi:
  • Yarım kilogram kaşar loru veya beyaz peynir
  • 5-6 adet kırmızı közlenmiş biber 
  • 1 bağ ıspanağın yaprakları  
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Fırından hazır olarak alınan ekmek hamuru derin bir kase içinde zeytinyağı ile yoğurulur.
  • Üzeri örtülüp, bırakılır.
  • Kırmızı biberler közlenir, çekirdekli kısımları temizlenir, kabukları soyulur.
  • Ispanaklar birkaç defa yıkanır.Sadece yeşil yaprakları alınıp, kurulanır.
  • Ekmek hamuru tezgah üzerine alınıp üzerine un serpilir.
  • Merdane ile çok ince olmayan, ince uzun dikdörtgen bir hamur açılır.
  • Hamurun uzun kenarına şerit halinde temizlenmiş kırmızı biberler, çiğ ıspanak yaprakları ve kaşar loru yayılır.
  • Tuz ve baharat eklenir.
  • Rulo şeklinde düzgünce sarılır.
  • Ek yeri alta gelecek şekilde, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Biraz ılıyınca dilimlenerek servis yapılır.

10 yorum:

  1. Çok güzel olmuş eline sağlk :)

    YanıtlaSil
  2. sunum çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. nefis bir tarif paylaşmışsın Nergis bayıldımmm.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. lokum mu desem, ne desem ben buna bilemedim! şahane olmuş Nergis'im.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor bir dilimini aldım. göz hakkı değilmi:))))

    YanıtlaSil
  6. ben bunu yaklaşık 2007 den beri yapıyorum ama iç malzeme olarak kıyma sogan baharatlar patates olarak yapıyorum ve ben hiç bir tarif sayfasına bakmadan kendi aklımdan yapmıştım bunu :))) ama gerçekten çok lezzetli oluyor herkese tavsiye ederim afiyet olsun şimdiden....

    YanıtlaSil
  7. kaç cm ebatlarında bir rulo oluyor hangi kapta pişirdiniz?
    rulo çokmu sarılıyor yoksa 1 2 defa mı çevriliyor ortalama?

    YanıtlaSil
  8. Tezgaha serdiğim yağlı kağıt üzerinde,bir ekmek hamurunu 30x40 ebadında ki fırın tepsime sığacak ölçülerde merdane ile biraz kalınca açtım.
    İç malzemesini koyduktan sonra ek yeri açılmasın diye çok az üst üste getirerek bir kez çevirip rulo yaptım.
    Ek yeri alta gelecek şekilde kağıdın kenarlarından tutarak kağıt ile birlikte fırın tepsisine alarak pişirdim.Kolay gelsin,umarım beğenirsin.

    YanıtlaSil
  9. Hazır ekmek hamuru ile yapmak pratik ve çabuk oluyor. Nefis olmuş ellerine sağlık. .

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...