1 Temmuz 2012 Pazar

MAŞ FASULYE SALATASI

Maş fasulyesi salatası tarifi
Maş fasulyesi salatası nasıl yapılır
     Maş fasulyesi, yıllar önce ilk defa gazetelerin bulmacalarını çözerken karşıma çıkmıştı.Bir çeşit börülce, soldan sağa üç harf : MAŞ :) İçinde börülce geçmesi sebebi ile dikkatimi çekmişti.Uzun yıllar ezbere cevap yazdım ama maş fasulyesi ile tanışmam, birkaç yıl öncesine dayanıyor.Maş fasulyesini biraz dirice haşlayıp, minik minik doğradığım sebzelerle karıştırarak salatasını yapıyorum ama isterseniz börülce ile yaptığınız her şeyi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı maş fasulyesi 
  • 2 adet domates 
  • 2 adet sivri biber 
  • 3 adet taze soğan 
  • 1 küçük kutu haşlanmış mısır 
  • 3-4 adet kornişon turşu 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 limonun suyu 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Maş fasulyesi temizlenip, yıkanır.
  • Biraz diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Suyu süzülüp, soğumaya bırakılır.
  • Soğumuş maş fasulyelerine; haşlanmış mısır, küp küp doğranmış domatesler, kornişon turşuları, çekirdekleri çıkartılmış biberler ve taze soğanlar eklenir.
  • Zeytinyağı, tuz ve limon suyu da eklenerek, karıştırılır.

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Yazın salata çeşidi çok aranıyor.İnsan hep hafif yemek istiyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...