8 Ağustos 2012 Çarşamba

KARADUT ŞERBETİ

Karadut Şerbeti Tarifi
Karadut Şerbeti Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 500 gram karadut 
  • 250 gram toz şeker 
  • Yarım limonun suyu 
  • 1 litre su 
Yapılışı:
  • Karadutlar temizlenir, üzerine toz şeker dökülüp, karıştırılır.
  • Buzdolabında bir gece bekletilip, suyunu salması sağlanır.
  • Tencereye alınan karadutlar 15-20 dakika kaynatılır.
  • Yarım limonun suyu eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
  • Üzerinde oluşan köpükler alınır.
  • Ocak kapatılıp, soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan karadutlar etrafa sıçrayıp, leke yapmaması için derin bir kabın içinde süzgeçten geçirilir.
  • Süzülen karadut şerbeti bir sürahiye alınıp, buzdolabına konulur.
  • Bol buz eklenip, servis edilir.
  • Şeker ve su oranı isteğe göre ayarlanabilir.


3 yorum:

  1. off şöyle doğal var mı daha güzeli
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. KARA DUT PARMAK GİBİ
    KIZ YÜZÜN KAYMAK GİBİ
    BENİ YARDAN AYIRAN ÇÜRÜSÜN YAPRAK GİBİ.... :))))))

    YanıtlaSil
  3. nefissss iftarda buzz gibi ne guzel gider:)ellerine saglik nergiz hayirli iftarlar diliyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...