9 Ağustos 2012 Perşembe

VİŞNE REÇELİ

Vişne reçeli tarifi
Vişne reçeli nasıl yapılır
     Mutfaklarımız da en çok yapılan, en bilinen reçel herhalde vişne reçelidir. Geçtiğimiz yıllarda bir tanıdığın bahçesinden reçel yapmak için iki kasa vişne istemiştik. Ölçüyü biraz kaçırmış olmalıyız ki, üç kişi akşamlara kadar ellerimiz, yüzümüz kıpkırmızı vişne ayıklayıp, çekirdeklerini çıkarmıştık. Hava çok sıcaktı, akşama yemekli misafirim vardı yani kabus gibi bir gündü. O günün sonunda eltimciğim vişne çekirdeği çıkartma aleti aldı.Ben ise, sonra ki bir kaç yıl büyük marketlerde poşetler içinde satılan çekirdekleri çıkmış, kullanılmaya hazır vişnelerden alıp reçel yaptım. Geçen gün pazarda vişneleri görünce çektiğimiz sıkıntıyı unutup, dayanamayıp gene vişne aldım. Bu arada vişne çekirdeklerini çıkarmak için üretilmiş aletlerden halen almadığım için, biraz vakit alsa da çekirdeklerini çatal iğne ile çıkarttım. Vişne reçeli yapmayı düşünüyorsanız pazarlarda vişnelerin son günleri, eğer bulamazsanız marketten alacağınız dondurulmuş vişnelerle de reçel yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram vişne 
  • 1 kilogram toz şeker 
  • Yarım limonun suyu 
Yapılışı:
  • Vişnelerin sapları ayıklanıp, yıkanır.
  • Çekirdekleri çıkartılıp, bir sıra vişne bir sıra toz şeker olacak şekilde tencereye konulur.
  • Bir gece suyunu salması için bekletilir.
  • Ertesi gün ocağa konulup, kıvam alıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır.
  • Üzerinde biriken köpükler alınır.
  • Ocaktan indirmeye yakın limon suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Reçel koyulaşınca sıcakken kuru, temiz cam bir kavanoza konulur.
  • Kavanozun kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilir.

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım bereketli olsun afiyetle tüketin nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim reçellerden biridir vişne,ben daha yapamadım bu sene.Bu hafta pazardan alıp yapmak lazım.Çok güzel olmuş canım eline koluna sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çok severim vişne reçelini ,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Tam otomatik vişne çıkartma makinesi var :))ama hala alıp yapamadım.Aldığımıda kışa pasta yapımına sakladım.Birazda tembellik ekle üzerine... :) sonuç hala ortada vişne reçeli yok :)))))

    YanıtlaSil
  5. yazını okurken güldüm,aynı ben,her sene bu aletten alırım diyorum ...ama hala almadım ve yine vişne reçeli yaptım ,bitirdim işimi ,acaba ne zaman alırım bu aletten .....Ellerine sağılık,bizimkiler çok seviyoru bu reçeli .

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık. Şimdi yapacağım bu tarifi dondurulmuş vişne ile. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...