14 Eylül 2012 Cuma

EKMEK DİLİMİ PİZZA

Ekmek dilimi pizza tarifi
Ekmek dilimi pizza nasıl yapılır
Fırında yumurtalı peynirli ekmek dilimi nasıl yapılır
     Eskiden üzerine yumurta, peynir karıştırıp yaydığımız, mini pizza görünümünde ki ekmek dilimleri hafta sonlarında uzayan kahvaltılarımızın vazgeçilmez tariflerinden biriydi.Tesadüf her yapıldığında mutlaka misafir gelir, bittikçe bir tepsi daha yapılırdı.Dolayısıyla bizim evde ki adı misafir ekmeğiydi.Ben peynir olarak İzmir tulumu ve kaşar peyniri, ekmek olarak da çavdar ekmeği kullandım.İstenen ekmek, peynir cinsi, yumurta ve domates gibi her an evde bulunan malzemelerle veya tercihe göre sosis, sucuk eklenerek de yapılabilir.
Malzemeler:
  • 1 adet dilimlenmiş çavdar ekmeği 
  • 100 gram İzmir tulum peyniri
  • 50 gram küp küp kesilmiş kaşar peyniri 
  • 2 adet domates 
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 3-4 dal maydanoz, fesleğen veya reyhan
Yapılışı:
  • Ekmek bir parmak kalınlığında dilimlenir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Ekmek dilimlerine fırça ile zeytinyağı sürülür.
  • Yumurtalar çırpılır, küp küp doğranmış peynirlerle karıştırılır.
  • Kabuğu soyulmuş domatesler, baharatlar ve diğer malzemeler  de eklenip, karıştırılır.
  • Bu karışım bir, iki yemek kaşığı kadar ekmeklerin üzerine paylaştırılıp, yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında peynirler eriyip, kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak servis edilir.

11 yorum:

  1. katildigin icin tesekkur ederim, etkinlige link verirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Daha güzel bir pizza düşünemiyorum... :)))) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem kolay,hem lezzetli,hem de evde bulunan,tercih edilen malzemelerle.Daha ne olsun :)

      Sil
  3. Bol kekik ve kaşar çok güzel oluyor :) Harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu defa bir kaç dal reyhan da ekledim,çok aromatik oldu.Sevgiler.

      Sil
  4. Harika....Yarın ki kahvaltımızda bayat ekmeklerde değerlenmiş olur...Süpersin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bu tarifin güzel taraflarından biri de ekmekleri değerlendirmek :)

      Sil
  5. çok pratik ve leziz favorilerimden eline sağlıkk :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık, kahvaltı için nefis bir çeşit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında akşamüstü atıştırmalığı olarak da güzel oluyor ama genelde ben de kahvaltı için yapıyorum.Teşekkürler, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...