22 Eylül 2012 Cumartesi

LİMON ÇİÇEĞİ KURABİYE VE NANELİ LİMONATA

Limon şekerlemeli kurabiye tarifi
Limon şekerlemeli kurabiye nasıl yapılır
Naneli limonata tarifi
Naneli limonata nasıl yapılır
     Limon çiçeği görüntüsünde, gerçek limon kokusunda ve lezzetinde  kurabiyeler yapıp, yanında limonata ile ikram edebilirsiniz.Limon çiçeği kurabiyeler, hafif ekşimsi ve kabuğunun verdiği hafif acımsı tadı ile gerçekten çok severek yediğimiz kurabiyelerden biri oldu.Limon kabuklarını rendeleyip şekerle karıştırarak hazırladığınız limon şekerlemesi de  kullanabilirsiniz.
LİMON ÇİÇEĞİ KURABİYE
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 8 çay bardağı un 
  • 1 çay bardağı tozşeker 
  • 1 paket kabartma tozu 
İç malzemesi:
  • 1 adet limon 
  • 1 çay bardağı tozşeker 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında ki tereyağına; un, yoğurt,  tozşeker ve kabartma tozu eklenir.
  • Yoğurulup, üzeri örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Limonun çekirdekleri çıkartılıp, toz şekerle birlikte mutfak robotunda parçalanır.
  • Dinlenmiş hamur, unlanmış tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında açılır.
  • Çiçek şeklinde ki kalıpla minik çiçekler kesilir.
  • Çiçeklerin yarısının ortası kalıpla kesilerek çıkartılıp, çiçeğin göbekleri yapılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çiçek kurabiyeler dizilir.
  • Kurabiyelere çok az limonlu şekerli karışım sürülüp, ortası delik kurabiyeler üzerine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılan kurabiyeler biraz soğuyunca, ortada oluşan deliklerin içine çay kaşığı ile limonlu, şekerli karışım doldurulur.
  • İstenirse üzerine pudra şekeri serpilir.
NANELİ LİMONATA 
     Ben kurabiyelerin yanına tadını daha belirginleştirmek için, naneli limonata yaptım.İsterseniz naneleri ezip limonataya ekleyebilir veya sadece üzerine bir dal taze nane koyabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 3 adet limon 
  • 2 su bardağı tozşeker                                  
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu 
  • 5 su bardağı soğuk su
  • Nane yaprakları
Yapılışı:
  • Limon kabukları rendenin küçük tarafı ile rendelenir.
  • Limonlar limon sıkacağı ile sıkılıp, suyu çıkartılır.
  • Tozşeker ve limontuzu çok az sıcak su ile karıştırılarak eritilir.
  • Bütün malzeme karıştırılıp, soğuk su eklenir.
  • Süzgeçten geçirilen limonata, nane yaprakları ile servis edilir.

6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık..Ekran çiçek açtı sayenizde.çok lezzetli görünüyorlar..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nursen hanım,o sizin güzelliğiniz.Sevgiler.

      Sil
  2. Her zamanaki gibi bu tarifinde mhteşem güzellikte...Eminim lezzetide öyledir....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Fatoş,limonlu tatları sevdiğimden mi bilmem tadı benim hoşuma gitti,umarım beğenirsiniz.Sevgilerimle.

      Sil
  3. İkisi birbirine nasıl da yakışmış. Miss gibi.Ellerine sağlık. benim gibi limon delisine yapılmaz bu ya neyse:)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler canım,ben de çok severim limonlu tatları.Sevgiler.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...