8 Eylül 2012 Cumartesi

SİRKEN OTU SALATASI

Sirken otu salatası tarifi
Sirken otu salatası nasıl yapılır
     Yabani ıspanak olarak da bilinen sirken otunun ıspanaktan daha faydalı olduğu söyleniyor.Yaz aylarında Ege pazarlarında bol miktarda bulunan bu otun kavurmasını veya domates soslu, limonlu, sarımsaklı salatasını yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım kilogram sirken otu 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 4 - 5 diş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Otların kök ve sert dalları ayıklanıp, bol su ile yıkanır.
  • Sirkeli su içinde 10-15 dakika bekletilir.
  • Süzgeçten geçirilip, iri parçalar halinde doğranır.
  • Kaynamış bol suyun içinde, biraz diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Haşlanan otlar, yeşil kalması için soğuk suyun içine alınır.
  • Süzdürülüp servis tabağına alınan otların üzerine; limonlu, sarımsaklı, zeytinyağlı sos dökülüp karıştırılır.

6 yorum:

  1. İlk defa duyuyorum inanır mısın:)
    Ama tatma imkanım olsa,çok sevicem gibime geldi.
    Tarif tam benlik:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Akdeniz'de bulunmuyor mu acaba ? Ot salatalarını seven herkesin seveceğini sanıyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bu hafta alayım da ben de yapayım sardalya tavan da çok güzel görünüyor. Yanına bu salata ne güzel olur.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Kekik'ciğim,artık balık sezonu açıldı,her salata güzel olur :)

    YanıtlaSil
  5. Yoğurtlu da güzel olur

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...