8 Ocak 2013 Salı

YILBAŞI ÇİÇEĞİ VE TEŞEKKÜRLER...

     Annem çiçekleri çok severdi; her zaman, her şartta, her gittiği yerde bir sürü çiçeği vardı.Dilerim, hep çiçekler içindedir.Ondan geriye kalan sardunyaları, begonyaları, mercanı, ıtırı ve yılbaşı çiçeğini onun anısına halen yaşatmaya çalışıyorum, onun kadar başarılı olamasam da.Annemin yılbaşı çiçeği de yeni yılın geldiğini bildi ve çiçeklerini açmaya başladı.Kıpkırmızı açmış bu  güzel çiçek insanın canını bu kadar acıtır mı, acıtır.Hayat ne garip, bazen bir çiçek kadar bile ömrü yok insanların.Çok uzun zamandır yurt dışında yaşadıkları için görüşemediğimiz, zamanında güzel günler geçirdiğimiz bir arkadaşımızı dün kaybettiğimizi öğrenince çok üzüldüm, çok gençti, çok sevilen bir eşti, güzel kardeşlerine sahip çıkan bir ablaydı ve en sonunda bir anneydi.Biz onu çok sevmiştik.O, Ege'den gelen, evinin duvarlarını eşine sevgisini yazdığı kartonlarla süsleyen yeni gelindi.Mürşide, gurbet günlerimde benim sayılı Ege'li hemşehrilerimden biriydi, keşke böyle olmasaydı. Mekanın cennet olsun.
     Yeni yıl öncesi blog arkadaşlarımızla aramızda yılbaşı hediyeleşme etkinliği düzenlenmişti.Bu arada o  kadar yoğun günler geçirdik ki, geçirdiğimiz o güzel günü paylaşamadım.Çok uzun yıllardır bu kadar çok kadının bir arada olduğu, bu kadar samimi bir ortamda bulunmamıştım desem yalan olmaz herhalde.Bu organizasyonun bu kadar kusursuz ve samimi olması için günler öncesinden emek harcayan Figen ve İsmet'e...Yeni açtığı Cocolade adlı rengarenk mekanında en ince ayrıntısına kadar özendiği bir organizasyon ile birbirinden güzel ikramları ile bizi ağırlayan Burcu'ya ve ekibine çok teşekkürler.
     Benim yeni yıl hediyemi Kalbegidenyol bloğunu yazan Sibel arkadaşım almış, son toplantılarda hep yan yana oturmamıza rağmen sır gibi saklamış.Gerçekten çok beğendiğim, çok zevkli, severek ve her kullandığımda onu hatırlayacağım bir hediye almış, tekrar teşekkürler Sibel'ciğim.
     Begonya 35 bloğunu yazan Leyla arkadaşımın düzenlediği Sevgi Ağacına Bir Yaprak da Sen Olur musun Etkinliğine katılmıştım, yapılan çekilişte ben kazanmışım.Aslında hiç bir beklentim yoktu, sadece kadın sorunları ile ilgili yapraklar da olmalı diye düşünerek, dört parça yaprak ile katılmıştım.Leyla hanım, incelik gösterip hediyeler hazırlamış, bu sayede benim de çift hediye aldığım bir gün oldu. Çok teşekkür ederim.
     Bu yılın en son hediyesini senden aldığım için son teşekkürüm de sana Özlemaki'ciğim,yapılış aşamaları sırasında harcadığın emeği  bloğundan izlediğim lakerda ile yeni yıl soframıza değişik bir tat kattın.Sen mutlaka kırmızı soğan ile yenilmeli demiştin ama o saatte kırmızı soğan bulamayınca kırmızı biberle soğanı kırmızı yapmaya çalıştık :) Lakerdayı yaparken biliyor muydun bilmem ama kimsenin kısmetini kimse yiyemezmiş, o lakerda da bize kısmetmiş.Eline sağlık, çok teşekkürler.

23 yorum:

  1. Yılbaşı çiceğini ben de çok sever yetiştiririm.Benimkiler pembe ,sizin kırmızı çok güzel açmış.Başınız sağ olsun dostunuzun kaybına üzüldüm ben de.Her ölüm erken ;yaşantı varsa ölüm gerçek...etkinlikler ve hediyeler çok hoş ,selam ve sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim,yaşam sonunda ölüm gerçek ama kabullenmek çok zor hele de genç ise.Ne tuhaf ki,insan zamanla kabulleniyor.Sevgiler.

      Sil
  2. Yılbaşı çiçeğini ben de çok severim acaba devamlı bozulmadan durur mu, yoksa mevsimlik mi? Ben öldürüyorum hemen. Anneniz de ışık içinde yatsın. Yaşam çok acımasız. Ben de 2 gündür Denizli'deydim. YOk yakın bir dostumuzun 17 yaşındaki oğullarının cenazesi için. Elimize doğmuştu. Dayanılmaz bir ortamdı. Gecede İst. uçağının 7 ssat rötar yapması tuz biber ekti. Moralim çok bozuk. Neyse daha fazla üzmeyeyim sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler İlhan bey,gerçekten yaşam çok acımasız olabiliyor bazen,sizin de başınız sağolsun.
      Yılbaşı çiçeği sadece kış aylarında açıyor ama yeşil yaprakları yıl boyunca duruyor,çok güneş almayan,korumalı bir köşede soğuk havada kalmayı seviyor,bence iç mekana almayın.

      Sil
  3. Canımm öncelikle arkadaşınızın mekanı cennet olsun sabırlar diliyorum tüm sevenlerine.

    Yılbaşı çiçeğinin görünümüne hayranım hep özel bir çiçek olduğunu düşünürüm.
    benim evim aşırı güneş aldığından çiçek olmuyor balkonumda bir köşede aloaveralarım bir de çam ağacım var:) bir de turunç ve melisa sıcaklarda kuruyup yanıyor havalar serinleyince o kupkuru dallara yeniden can geliyor bu yüzden kurudu diye atmadığıma çok seviniyorum:) geçtiğimiz günlerde diriliş tekrar başladı:)))
    sevgiler canım.armağanlarını sağlıkla kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hatice'ciğim.Yılbaşı çiçeği soğukta daha iyi oluyor,sen en iyisi güneş seven çiçeklerden al,çiçeklerin hepsi birbirinden güzel ne de olsa.

      Sil
  4. Maalesef yaşam da ölüm var:( başınız sağ olsun mekanı cennet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,keşke genç ölümleri olmasaydı.Sevgiler.

      Sil
  5. Nergis ablacığım gerçekten çok üzüldüm, başınız sağolsun, hepimizin başına gelecek bir gün ve kaçışımız yok:( Yüce Rabbim sıralı ölüm versin...
    Hediyelerimi beğenmen öyle mutlu etti ki beni kendim kullansam bu kadar sevinmezdim, hediye vermeyi çok seviyorum ama ya beğenilmezse korkusu hep oluyor insanda! Güle güle sağlıkla kullan inşallah ablacım, öpüyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sibel'ciğim.
      Hediyelerini çok beğendim,zevkle kullanacağım,eminim sen de zevkle seçtin.Ben de seni çok öpüyorum,sevgiler.

      Sil
  6. Başın sağ olsun,Allah gidene de kalana da rahmet etsin..Hediyelerini de güzel günlerinde kullanmanı dilerim :)

    YanıtlaSil
  7. arkadaşınıza çok üzüldüm Allah rahmet eylesin annenizinde arkadaşınızında mekanı cennet olsun inşlh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz için teşekkürler,umarım öyle olur,sevgiler.

      Sil
  8. Arkadaşınız da anneniz de nur içinde yatsınlar. Yılbaşı çiçeğini çok severim. Ne kadar güzel açmış. Offf çok hüzünlendim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sibel'ciğim.Bazı hatıralar iç yakıyor,hüzün veriyor,kaçınılmaz...

      Sil
  9. çocukluğuma gittim ellerine sağlık çok güzel:)

    YanıtlaSil
  10. çok güzel ve samimi... teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. ah Nergis'im, hep "özlüyoruz" gidenleri...şekil değiştiriyor ama aslında değişmiyor sadece aynı düzlem üzerinde gelişiyor bu durum. Ama eminim çok ama çok parlak bir ışık olarak gülümsüyor bir yerlerden, senin gibi zarif hassasiyetleri olan bir insanı dünyaya getirmenin gururuyla hem de.
    Öte yandan bu yıl fıkır fıkır olacak, bak gör! =)
    seni çook seviyom!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Özlemaki'ciğim,dilerim öyledir.
      Ben de,seni seviyorum veeeeee fıkır fıkır olacak bu yılın güzelliklerini bekliyorum :)

      Sil
  12. Ablacım, öncelikle başınız sağolsun. Allah hem anneciğinizi hemde yakın arkadaşınızı nurlar içinde yatırsın. Mekanlar cennet olsun. Geride kalanlarına sabırlar versin....
    Çiçeklerine bayıldım ne güzel açmışlar çoşkulu çoşkulu öyle:) Bende çok seviyorum çiçek yetiştirmeyi evimde hep çiçeksiz bitkiler yetişiyor nedense. Safi yaprak olanlar yani :( Ki onlarla zaman zaman sohbet ederim, suyunu vitaminlerini aksatmam. Ama böyle durum yani. Bir tek sabah güneşi alıyor... çok güneş almıyor o sebeptendir belkide...
    Hediyelerine bayıldım. İyi günlerde güle güle kullan inşallah. (Sibel'im de çok güzel beğenmiş sağolsun) Etkinliğe katılamamıştım ben... İnşallah başka bir sefere:)
    Lakerdaların da tam bir lezzet şöleni gibi olmuş, afiyetler olsun ilk fırsatta denemek isterim ben de :)
    Ayyy çok mu konuştum yine ben.... Neyse ablacım çok öpüyorum seni, yeni yıl güzelliklerle dolu geçsini hep güzel haberlerle devam etsin inşallah...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşüncelerin ve yorumun için çok teşekkürler.Hayat böyle bir şey kabul etsek de etmesek de,iyi günlerimizde oluyor,acı günlerimizde.
      ben de seni ve güzel kızını öpüyorum,dilerim size de güzellikler getirsin yeni yıl.Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...