21 Şubat 2013 Perşembe

HAVUÇLU PATATESLİ AVAKADO SALATASI

Avakado salatası tarifi
Havuçlu, patatesli avakado salatası nasıl yapılır
     Avakado ile tanışmamız bundan on, on beş yıl kadar önceye dayanıyor.İlk zamanlar pek bilinmediğinden mi yoksa kivi ile hemen hemen aynı tarihlerde satılmaya başlandığından mı bilmiyorum pek çoğumuz avakadonun meyve olduğunu düşünüp o şekilde tüketmek istedik.Çoğu zaman aldığımız olgunlaşmamış avakadolar ve meyve gibi tüketme isteğimiz hüsranla sonuçlandı.Uzunca bir dönem avakadodan yana bakmadım.Çok sonraları dip sos ve salata olarak bir yerlerde yedim, beğendim ve tekrar almaya başladım.Bu arada olmamış avakadoların gazeteye sarılıp bekletildiğinde olgunlaşıp, kullanılır hale geldiğini ve ezildikten sonra çekirdeği içinde bekletildiği sürece kararmadığını öğrendim.Vitamin değerlerinin yüksekliğini dikkate alıp, özellikle dip sos olarak sık sık yapıyorum.Ben farklı bir sunum olsun düşüncesi ile patates, havuç ve avakado katlarından oluşan bir salata yapıp, tek kişilik porsiyonlar olarak servis ettim.İsterseniz sadece olgunlaşmış avakadoyu kaşık yardımı ile çıkartıp, çatalla ezerek tuz, limon suyu, sarımsak ekleyerek de servis edebilirsiniz.
Malzemeler:

  • 1 adet olgunlaşmış avakado 
  • 1 adet büyük boy haşlanmış patates 
  • 1 adet büyük boy haşlanmış havuç 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Dereotu,maydanoz,kiraz domates 
Yapılışı:
  • Olgun avakadonun içi kaşık ile sıyrılıp, çıkartılır.
  • Çatal ile ezilip; tuz, limon suyu ve ezilmiş bir diş sarımsak eklenip, karıştırılır.
  • Haşlanmış patates çatal ile ezilip; tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı, limon suyu ve ezilmiş sarımsak eklenip, karıştırılır.
  • Haşlanmış havuç çatal ile ezilip; tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı, limon suyu ve ezilmiş sarımsak eklenip, karıştırılır.
  • Tek kişilik porsiyonlar için, kalıp veya kalıp yerine geçebilecek nescafe fincanı içine streç film yerleştirilir.
  • Avakado, patates, havuç, avakado, patates karışımı kat kat streç film içine yerleştirilir.
  • Bir saat kadar buzdolabında dinlendirilip, servis tabağına ters çevrilir.
  • Streç film çıkartılıp, dereotu, maydanoz ve kiraz domatesle süslenir.

8 yorum:

  1. Sunumu çok güzel yapmışsın Nergiz'cim,eline sağlık :))))

    YanıtlaSil
  2. En kısa zamanda denenecekler listesine girdi bile . Görüntü çok güzel. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,en azından bir katı denenebilir :)

      Sil
  3. Klasik salatasını çok seviyoruz biz, bunu da öğrenmiş oldum denemeyeceğim mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyeceğim mutlaka dediğinizi umuyorum :) Sevgiler.

      Sil
  4. Mimar gozunun degdigi cok guzel tarifler. Yarin bu salatadan basliyorum denemeye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salataya bile kat çıktığıma göre, biraz mesleki deformasyon var herhalde :) Çok teşekkürler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...