13 Şubat 2013 Çarşamba

ÜÇ RENKLİ TOP TARATOR

Havuçlu Turplu Mor havuçlu tarator tarifi
Tarator nasıl yapılır
     Mor havuçlar, antioksidan ve vitamin deposu olduğunu öğrenmeden önce de şalgam suyu olarak tükettiğimiz, rengi dolayısıyla ilgimi çeken bir havuç cinsiydi.Havuç salatası, havuçlu tarator derken, tarifi biraz daha değiştirerek üç renkli, üç ayrı tat olarak denedim.Açıklayıcı bir şekilde yazmaya çalıştığım için, malzeme listesi çok kalabalık gibi görünse de, aslında çok basit, tekrardan ibaret, hepimizin bildiği bir tarif.Servis tabağına yan yana koyup servis yapabilirsiniz.Ben, top top şekil verince dondurma kabında sunmak daha hoş olur diye düşündüm.Aslında, üzerine sos olarak da çok az sulandırılmış sarımsaklı yoğurt dökmüştüm.Soslu fotoğrafı çekmem akşam saatlerini bulunca, ışık yetersizliğinden fotoğraf pek hoş çıkmamış, onun için sos öncesi halinin fotoğrafını koydum.
Malzemeler:
  • 5-6 adet büyük boy mor havuç 
  • 1 adet kurusoğan 
  • 2 yemek kaşığı irice dövülmüş ceviz 
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • Tuz  
  • 5-6 adet büyük boy havuç 
  • 1 edat kurusoğan 
  • 2 yemek kaşığı irice dövülmüş ceviz 
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • Tuz 
  • 2-3 adet kırmızı turp 
  • 1 adet kurusoğan 
  • 2 yemek kaşığı irice dövülmüş ceviz 
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz 

 Yapılışı:
  • Kurusoğanlar ince ince doğranır.
  • Üç ayrı tavaya paylaştırılıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  • Mor havuç, havuç, kırmızı turp soyulup, ayrı ayrı kaplara rendenin iri tarafı ile rendelenir.
  • Soğanları pembeleştirdiğimiz tavalardan  birine mor havuç, ikincisine havuç, üçüncüsüne de kırmızı turp konulup, yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı kavrulur.
  • Ocaktan alınıp, soğumaları için bekletilir.
  • Soğuyan her karışıma ayrı ayrı süzme yoğurt, mayonez, iri dövülmüş ceviz, sarımsak, tuz ve pul biber eklenip, iyice karıştırılır.
  • Bir demet maydanoz ince ince kıyılıp, üçe ayrılıp karışımlara paylaştırılır.
  • Üç ayrı renkten toplar yapılıp, servis edilir.


10 yorum:

  1. elinize sağlık :) çok lezzetli görünüyorlar

    YanıtlaSil
  2. mmmmmmm nefissss:)) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hatice'ciğim.sevgiler.

      Sil
  3. Ablacığım senin hızınada yetişemiyorum, ne diyeyim maşallah yani!Ellerine sağlık, hamarat bayanın hali başka oluyor tabi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sibel'ciğim,vakit buldukça yayınlamaya çalışıyorum ama çoğu zaman arşiv doluyor ama yayınlamaya vakit olmuyor.Sevgiler.

      Sil
  4. "Dondurma topu gibi olmuşlar" diyen var mı diye baktım, ama yok:)) Vallahi öyle olmuşlar "kış günü dondurma? " diyerek baktım fotoğrafa.. Ellerine sağlık Nergisçim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni bir tek sen anladın Serap'cığım :)
      Ben de dondurma gibi düşünüp,dondurma kabında servis etmiştim.Sevgiler.

      Sil
  5. Ellerine sağlık canım
    renk renk ne kadar güzel görünüyorlar dondurma gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kış günü özleyenler için dondurma görüntüsü iyi olur diye düşündüm :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...