18 Mart 2013 Pazartesi

TAHİNLİ YUFKA TATLISI

Tahinli cevizli yufka tatlısı tarifi
Tahinli cevizli yufka tatlısı nasıl yapılır
Baklava yufkalı tarifler
     Tahinli tarifleri seviyorsanız; baklava yufkası kullanarak çok kısa sürede çıtır çıtır herkesin beğeneceğini umduğum, bol cevizli tahinli yufka tatlısı yapabilirsiniz.İçindeki bol cevizi ile kuru baklava tadındaki bu tatlının üzerine pudra şekeri serperek özellikle ılık olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 15 adet baklavalık yufka 
  • 2 su bardağı tahin 
  • 10 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 su bardağı ceviz 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
  • Baklavalık yufkalar üçer üçer ayrılır.
  • Cevizler havanda irice dövülür.
  • Tahin, toz şeker ve cevizler karıştırılır.
  • Üst üste konan üç yufkanın üzerine tahinli karışım yayılır.
  • Yufka uzun kenarı boyunca sarılıp rulo yapılır.
  • Keskin bir bıçakla parçalamadan küçük verev parçalar kesilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

32 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bende çok severim. Ellerinize sağlık...
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,biz de çok seviyoruz,özellikle kışın tahinli lezzetler güzel oluyor.Sevgiler.

      Sil
  2. bir tanecik alabilir miyiiimm...;)
    bayılırım tahinli lezzetlere..
    ellerine sağlık canım..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Ayşegül hanım lafı mı olur lütfen buyurun ama inanın bir tanecik az olur,afiyet olsun :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Sıkıştım mı hemen yaptığım,pratik bir tarif.Eline sağlık,Nergis'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Ihlamurcum,çok kısa zamanda yapılabilen,herkesin sevdiği ve herkesin yapabileceği bir tatlı.Sevgiler.

      Sil
    2. Merhaba Nergis hanım, benim de cok severek yaptığım ve yediğim bir kurabiye bu. Hatta hiç şeker koymadan tuzlusunu da yapıyorum bazen. Fb. da "tahinli yufka tatlısı başlığı" altında yayınladığınızı görünce acaba şerbet de mi döktü Nergis hanım diye düşündüm. Şerbetlisi de özellikle bayram için güzel olabilir. Ellerinize sağlık.
      Mutlu, sağlıklı huzur dolu nice güzel bayramlar dilerim.

      Sil
    3. İçinde ve dışında şeker olunca öyle yazmıştım Işıl hanımcığım :) Şerbetli nasıl olur bilemiyorum denemek lazım ama tuzlusunu da merak ettim.Çok teşekkürler ,size de iyi bayramlar.

      Sil
  5. sizde benim gibi çifte kavrulmuş tahini seviyorsunuz sanırım. Koyu renkli tahin kullanırım bende. Bizde Samsunda ablam yaşarken normal hazır yufka ile yapardık. Fakat hazır yufkalar tuzlu olduğundan tek fark içine toz şekerde sepelerdik. Çıtır çıtır baklavalık yufka ile çok güzeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahinin çifte kavrulmuşu her zaman tercih sebebi :) Baklava yufkaları çıktıktan sonra çıtır çıtır çok daha güzel oluyor bence de.Sevgiler.

      Sil
  6. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Bende bayrama yapacağım inşallah ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Kolay gelsin o zaman :) İyi bayramlar,sevgiler.

      Sil
  7. bu enfes bir tatlı ne zaman pişirsem herkes bayılıyor hatta ben bunu bildiğimiz böreklik yufka ile de yapıyorum, o hali de çok güzel hatta tercih ediliyor çevremde... tam el yapımı hamur işi gibi birşey oluyor... tahinin girdiği her şey çok lezzetli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yapılabilecek en kolay ve en güzel tatlılardan biri...Eskiden ben de normal yufka ile yapardım ama baklava yufkası ile daha çıtır çıtır olunca onu tercih ediyorum.Yorumunuz için çok teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  8. şahane bir tatlı bu... ben bunu böreklik yufka ile de yapıyorum herkes bayılıyor, tam bir kurtarıcı ve çok da basit... tahin zaten herşeye lezzet katan bir güzellik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahin özellikle kışın bizim de vazgeçilmezlerimizden :) Haklısınız kurtarıcı tarifler arasında en başta sayılabilir...Teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  9. Karışımı yufka üzerine yayamadım bir türlü ,,,Gülay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahinin kıvamı çok mu koyulaşmıştı acaba, kaşıkla iyice karıştırıp deneseydiniz keşke :(

      Sil
  10. Ellerinize sağlık Nergis hanımcım...harika görüntüsünden belliçıtır çıtır çoook güzeeelll... sevgiler
    Selma'nın Organik Mutfağı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baklava yufkasıyla ayrı bir çıtırtı oluyor Selma hanımcığım :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  11. Ellerine sağlık çok güzel olmuştur çocuklar için de çok sağlıklı ve süper bir enerji

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçi benden çocuklara pek kalmıyor Hatice'ciğim, çok tehlikeli bir tarif :)

      Sil
  12. çok kolaymış, mutlaka deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay ve çok lezzetli gerçekten, beğeneceğinizi umuyorum.

      Sil
  13. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Enfes bişey. Bol kalorili olsa da ben bunu çok severim. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalorisini düşünmemeye çalışıyoruz Nilgün hanımcığım :) Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  15. Bayılırım ellerinize sağlık (:

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,
    Tahinle birlikte şeker yerine pekmez kullanılabilir mi?
    Leyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahin denilince akla hemen pekmez geldiğinden ben de pekmezli denemiştim ama şekerli daha güzel oldu.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...