16 Nisan 2013 Salı

4.İZMİR YEMEK BLOĞU YAZARLARI TOPLANTISI

     Pazar günü İzmirli Yemek Bloglarının katılımı ile 4.İzmir Yemek Bloğu Yazarları toplantısı yapıldı.Çok güzel manzaralı bir mekanda,birbirinden güzel insanlarla toplandık,sohbet ettik ve çok güzel bir gün geçirdik. Evinizde kendi kendinize yazdığınız satırların bu kadar samimi ve içten duygularla,dostluklarla geri dönmesi bana gerçekten çok ilginç geliyor.Katılımcı blog yazarları arasında  yıllardır tanışanlar da var ama her geçen gün yeni katılımlarla sayımız çoğalıyor ve ilk defa katılanlar bile aynı içtenlikle ve samimiyetle yıllardır birbirlerini tanıyorlarmış gibi bir araya geliyorlar.Bu etkinlikler sayesinde eski dostlarla bir araya gelinip hasret gideriliyor,yeni yeni de dostluklar edinme olanağı bulunuyor.Bu toplantıyı organize eden,organizasyon komitesinde ki; Suna Erden Gökkaya, Nigar Sargın, Leyla Güner, Sibel Berkem, Zeynep Güler, Dilek Bilginer Ihlamur arkadaşlarımıza bizlere güzel bir gün yaşatabilmek için harcadıkları emek ve tüm yorgunluklarına rağmen son dakikaya kadar gülen yüzleri için çok çok teşekkürler.
 
     Komitede ki çalışmaları dışında çekiliş kurabiyelerini hazırlayan Zeynep Güler ve çekilişe konulan Ebru çalışmalarını hazırlayan Leyla Güner arkadaşımıza ve ben fotoğraf makinası götürmediğim için bu postu hazırlarken kullandığım fotoğrafları çeken arkadaşlarımıza da çok çok teşekkürler.Önce ki etkinliklere güzel pastaları ile katılan Zeynep Güler arkadaşımızın,bu defa da etkinlik için yaptığı tasarım kurabiyelerinin tadına bakma olanağımız oldu.Kurabiyenin üzerinde ki numaralara göre çekiliş yapılması fikri de ayrıca çok hoştu,seçtiğim numara bana pek şans getirmese de :) hediye çıkan arkadaşlarımız hediyelerini güle güle iyi günlerde kullansınlar.Bu kadar çok sayıda kişiye, emek harcayarak yaptığın  güzel kurabiyelerin için eline sağlık,çok teşekkürler...
      Toplantı Pasaport İskelesi yanında ki sanıyorum İzmir'in en güzel manzaralarından birine sahip Kordon Otelde yapıldı.Önceki etkinliklerden farklı olarak kendimiz yiyecek bir şeyler götürmedik ama otelin ve sponsorlarımızın ikramları o kadar çoktu ki,eminim herkese fazlası ile yetti.
     Muratbey peynirleri,bence günün en güzel lezzetiydi.Peynir yemeyi çok sevdiğimden yeni çıkan çeşitleri takip etmeye çalışırım ama o kadar çok çeşit üretmişler ki,denemediklerimi de bu sayede denemiş oldum, hatta denemenin de ötesine geçip,hepimiz peynire doyduk diyebilirim.Bu kadar çok çeşitte ki peynir tabağının yanında bir de şarap olsaydı :) Bir gün önce yapılan peynir festivaline gidememiştim,bu kadar çok peynir çeşidi ikramını görünce bir an festivalin devamı mı diye düşündüm.Bu peynir çeşidi bolluğunun festival ile ilgisi yokmuş ama bence Muratbey peynirleri o gün orada bizlere peynir festivali yaşattılar.Sürmeli adı ile piyasaya sürülen peyniri nerede ise krema gibiydi,fıstıklısı,domateslisi derken hepsi birbirinden lezzetli ve çok güzel sunumlar yapılabilecek peynir çeşitlerinden ben en çok sıcak sıcak gelen hellim ızgaraları ve kiraz domateslerle sunulan örgü peyniri beğendim.Bu arada Muratbey peynirleri Manisa Salihli Gökköy Ormanına bizim adımıza ağaç diktirip,Tema vakfından adımıza verilmiş sertifikalarımızı da bize ulaştırarak hem doğa dostu bir firma olduklarını kanıtladılar,hem de bizlerin bir dikili ağacımız olmasına da aracı oldular.Bu düşünceleri için de ayrıca bir teşekkürü hak ediyorlar bence.

 
     Özsüt'ün kuru pastaları ve özellikle çikolatalı kanaş pastası yanında kahve ikramı birbirine çok yakışan bir lezzet ikilisi olmuştu.
     Geleneksel hale gelen toplantılarımızda bizleri yalnız bırakmayan,gün boyunca bizimle vakit geçiren sponsorlarımızdan;DR.OETKER, SÖKE UN, KOROPLAST, DURU BULGUR, SELVA MAKARNA, KRİSTAL YAĞLARI, LİPTON, FEAST, MURATBEY PEYNİRLERİ, TURSİL JEL, FAİRY, SWEETVİA, İLYAS GÖNEN KAHVE, ÖZSÜT, NİVEA, FORM STUDİO, İMPETUS REKLAM, CAN AJANS'a
ve kura çekilişine hediyeler koyan ZEPHYROS OTEL, İMSE İZMİR MUTFAK SANATLARI ENSTİTÜSÜ, BARMAR, AKADEMİ TİYATRO, AVŞAR VERDA, FORM STUDİO
Hepinize çok çok teşekkürler. 


     Sponsorlarımızın hediyesi ürün poşetleri ile  beni evimin kapısına kadar bırakan Özlemaki'ciğime de ayrıca çok çok teşekkürler.

26 yorum:

  1. Nergis'cim bu toplantıların en güzel tarafı sanal ortamdan çıkıp dostlukların kurulması seni de bu vasıtayla tanıdığım için çok mutluyum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de öyle Sibel'ciğim,seni tanıdığım için ben de çok mutluyum.Bloglar olmasa belki de hiç tanışmayacaktık değil mi,ne garip.Yaşasın blog kardeşliği :)

      Sil
  2. Çok keyifli bir yazı olmuş Nergis ablacım. Güzel bir gün geçirdik hep birlikte. Zaman nasıl geçti hiç anlamadım. Herşey o kadar güzeldi ki.
    Tekrar görüşmek dileğiyle, öpüyorum çok...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Fatma'cığım,çok güzel bir gündü.O kadar çok bir arada olmak istediğimiz,sevdiğimiz arkadaş var ki zaman yetmiyor gerçekten...Ben de seni ve güzel kızını öpüyorum,sevgiler.

      Sil
  3. çok hoş bir gün olmuş:)
    darısı başımıza..:)
    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı zevkleri paylaşan kişiler bir arada olunca gerçekten güzel bir gün geçirdik,sizde geçen günlerde toplanmıştınız herhalde.Sevgiler.

      Sil
  4. Nergis ablacığım ellerine sağlık ne güzel yorumlamışsın! Çok güzel bir gün geçirdik yine, her şey çok güzel düşünülmüştü, komitenin emeklerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel'ciğim,güzel bir gün geçirdik gerçekten oturup konuşmaya zaman yetmedi ama seni iyi gördüğüme sevindim.Sevgiler.

      Sil
  5. Nergisçim, güzel anlatımınla o günü tekrar yaşadım,eline sağlık.Güzel vakit geçirmene çok sevindim,sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ihlamurcum,çok yoruldunuz ama sayenizde en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş güzel bir gün geçirdik,sana ve komitede yer alan arkadaşlara tekrar teşekkürler,sevgiler

      Sil
  6. O günü yeniden yaşamak, tek tek yazıları okumak çok keyifli.Sizde çok güzel anlatmışsınız. Başka toplantılarda görüşmek üzere.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her okuduğumuz da yeniden o günü yaşamış gibi oluyoruz gerçekten :) Görüşmek üzere,sevgiler.

      Sil
  7. Günaydın canım çok güzel yazmışsın okuyunca iyiki sizleri tanımışım diyorum teşekkürederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ben de iyi ki tanışmışız diyorum,sevgilerimle tekrar görüşmek dileğiyle...

      Sil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş nergis abla. Diğer masalarda muhakkak eğlenmiştir ama bizde çok keyifliydik be. Umarım tez zamanda tekrar görüşebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin olduğun masanın keyifsiz olması mümkün mü Hikmet'ciğim,teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  9. Ah Nergisçim; halen çok üzgünüm gelemediğim için ama kısmet:(( Sağlık herşeyin başı gel gör ki.. Canımız sağolsun da sene sonundakine gelebileyim inşallah. İçinize sinsin bu güzel gün canım benim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözlerimiz senin gülen yüzünü aradı ama bazen çok istesek de olmuyor.Önemli olan sağlık,bir sonraki toplantı da görüşürüz dilerim.Sevgiler Serap'cığım.

      Sil
  10. bütünüyle çok düzenli ve güzeldi her şey =)
    çitlembik hala arabada geziniyor ama!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemaki'ciğim,alacağımız olsun yeter ki,gezsin dolaşsın o çitlembik...

      Sil
  11. bir peynir delisi olarak o peynir tabaklarına bayıldığımı söylemeden edemeyeceğim :) çok güzel bir etkinlik olmuş bir İzmirli olarak çok özendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel bir etkinlik oldu :) Peynir tabakları,çeşitliliği de görülmeye,tadılmaya değerdi.Sevgiler.

      Sil
  12. Bayıldım.
    O mekana gitmiştim.
    Hem benim çoçukken lakabım '' çitlenbik'' ti. İnmezdim ağacından.

    Özenmiş anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir gündü ve mekan gerçekten çok güzeldi,sanki denizin içinde gibiydi.
      Çitlenbik lakabı olan bir arkadaşım daha var.Bu arada Özlemaki'ye görünmeyin ,çitlenbikleri reçel yapıyor :)

      Sil
  13. öhüü öhüüü, ne kadar güzel.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında İstanbul'dan,Antalya'dan çevre illerden toplantılarımıza katılanlar oluyor,keşke bir sonra ki toplantıya katılsanız,tanışsak ne iyi olur :) Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...