7 Mayıs 2013 Salı

ÇİKOLATALI VİŞNELİ MOUSSE

Mousse tarifi
Çikolatalı mousse nasıl yapılır
Çikolatalı vişneli mousse tarifi
     Çikolatalı vişneli mousse, sunumu ve lezzeti ile gerçekten çok güzel bir tatlı.İçine dolgu olarak kendiniz mousse yapabileceğiniz gibi fazla zamanınız yoksa hazır moussede kullanabilirsiniz.Mousse içine muz, çilek, çikolata parçaları ekleyebilirsiniz ama ben bu tatlıya en çok vişne ve çikolatayı yakıştırıyorum. Çikolatalı kapları tek parça kırmadan, parçalamadan çıkarmak için, kalınca bir tabaka oluşturacak şekilde çikolata sürmek  ve bir gece buzdolabında sertleşmesi sağlandıktan sonra parmak hatta tırnak uçlarımızla silikon kalıplardan çikolatayı ayırmak gerekiyor.Altlık olarak kekten kestiğimiz yuvarlakların aralarından kalan, kullanılmayan kek parçalarını da naylon poşet içinde buzluğa koyarak daha sonra  içine krema, likör, çikolata parçaları ekleyerek truff benzeri tatlılar yapmak için kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 su bardağı un 
  • 80 gramlık iki adet bitter çikolata 
  • 1 paket hazır Dr.Oetker çikolatalı mousse 
  • 2,5 çay bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış vişne 
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şeker mikserle beyazlaşana kadar iyice çırpılır.
  • Un,kabartma tozu, kakao da eklenip karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan ile kontrol edilerek pişirilir.
  • Soğuyan kekten bardak veya silikon kalıpların çapında bir kalıp ile yuvarlak altlıklar çıkartılır.
  • Bitter çikolata benmari usulü eritilir.
  • Fırça yardımı ile küçük silikon kek kalıplarına tabaka oluşturacak şekilde çikolata sürülür.
  • Dip kısımlarına biraz daha fazla sürülerek, buzdolabında bir gece sertleşmeleri beklenir.
  • Bu arada mousse, soğuk süt ile önce düşük sonra hızlı devirde 5 dakika kadar mikserle çırpılır.
  • Dondurulmuş vişnelerin süzgeçte suyu süzdürülür varsa çekirdekleri çıkartılır.
  • Damla çikolata parçaları ve vişneler mousse ile karıştırılarak buzdolabına konulur.
  • Çikolata sürülen kek kalıpları  dolaptan çıkartılır.
  • Sertleşmiş tabakayı kırmamaya çalışarak, parmak uçlarımızla çikolata silikon kalıptan ayrılır.
  • Silikon kalıptan ayrılan saksı şeklindeki çikolata kalıplarının içine vişneli, damla çikolatalı mousse üstten bir parmak kalıncaya kadar doldurulur.
  • Kekten kestiğimiz yuvarlak parçalar mousse üzerine kapak gibi kapatılır.
  • Kek alta gelecek şekilde ters çevrilip, servis tabağına alınır.
  • İstenirse etrafı ve üzeri süslenerek servis edilir.


28 yorum:

  1. Bu kalıpları hiç kullanmadım Nergiscim bu kadar temiz çıktıklarını hiç düşünmemiştim
    harikalar yapmışsın yine ellerine sağlık
    vişne ve çikolatanın uyumu
    harika ben de çok severim.............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişne ve çikolata çok uyumlu gerçekten.Bu kalıplar çok işe yarıyor Yıldız'cığım,temiz çıkması için iyice sertleşmesi gerekiyor tabii.

      Sil
  2. Tam benim sevdiğim gibi,Çikolata ve vişne bir arada..Güzel bir sunum olmuş.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Şeniz'ciğim,ben de çok severim çikolatayı bir de vişne eklenince başka bir şeye gerek kalmıyor :)

      Sil
  3. harikagözüküyor ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. çikolata vişne uyumuna bayılıyorummm ellerine sağlıkk :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Boşnak kızı,eminim pek çok kişi bizimle aynı fikirdedir :)

      Sil
  5. Nergis'cim, gerçekten şık bir sunum ve dediğine katılıyorum.Vişne ve çikolata muhteşem ikili.Bunu ilk misafirlerime denemeliyim, ayrıca yapım aşamalarını ne de güzel resimlemişsin,eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Ihlamurcum,bence de misafirler için çok uygun bir ikram,sen bu tarife kendinden de bir şeyler katarsın :)

      Sil
  6. Benim kız çikolata vişne hastası. Tatlı nefis olmuş sunumu da nefis. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bu tarifi denemelisin Sibel'ciğim,beğeneceğini umuyorum.Sonra tatlı hakkındaki yorumlarını alırım :) Sevgiler.

      Sil
  7. Nergizcim, ellerine sağlık.
    Muhteşem ikili, vişne ve çikolata, damaklara deydiğinde çok kişiyi mutlu edecektir.
    Çikolata kaplarını yaptıktan sonra yemeden nasıl başarılı oldunuz? Bir de bunu açıklasınız, sevinirim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sare'ciğim.Tatlıları,yemekleri yaparken kenarından köşesinden artanları,kabın kenarında kalan çikolataları derken tatlıyı,yemeği yiyecek halim kalmıyor desem inanır mısın :)
      Sevgiler.

      Sil
  8. Siten yasaklanmalı abla. Bu ne yahu. Hamilesi var bunun yazıktır. Böylede güzel yapılmazki. O çikolata parçalarına baka baka bi hal oldum. Dayanamayıp bakkaldan aldığım çikolatayı yiyorum şu an. Ellerine sağlık binlerce kere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamam ben sana ne yapmışım :) Hikmet'ciğim canın çektiyse üzüldüm,biz unuttuk tabii o günleri :) Sen ne zaman istersen yapıp getireyim ,sen kendine ve bebeğine iyi bak yeter ki...Sevgilerimle...

      Sil
  9. Boşuna demememişler emek verilen herşey güzel olur diye. Sonuç mükemmel değmiş. Emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,biraz el oyalayıcı gibi görünüyor ama aslında göründüğü kadar değil,sadece beklemeyi gerektiren aşamaları var.Ayrıca senin el açması böreklerin yanında lafı bile olmaz :)
      Beğenmene sevindim arkadaşım,sevgiler.

      Sil
  10. Beni aşıyor tabi ki ama özellikle o ilk foto müthiş. Bu saatte hiç iyi olmuyor yemek bloğu gezmek. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın göründüğü kadar zor değil İlhan bey eminim yapabilirsiniz.Haklısınız,blog gezmekte,yazmakta bazen sakıncalı olabiliyor :)

      Sil
  11. Nergis ablacığım anneler günün kutlu olsun, öpüyorum seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel'ciğim senin de kutlu olsun,nasıl gidiyor sağlığın iyidir umarım.Sevgiler.

      Sil
  12. Nefis görünüyorlar...ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,değişik alternatifler üretmeye de uygun bir tarif :) Sevgiler.

      Sil
  13. merhaba ben bu tatlıyı yarın iftar icin yapıyorum. Lakin, silikon kalıptann cikolatayı cıkartamıyorum. sabahtan beri olapta elime alınca eriyor. bir puf noktası varmı acep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çikolatayı kalın tabaka oluşturacak şekilde sürüyorum ve biraz dikkatle kolay çıkıyor ama havalar çok sıcak acaba odanın veya elinizin sıcaklığı mı etkiliyor ? Dip kısmının parçalanmaması için biraz kalınca çikolata sürmek dışında püf noktası yok aslında.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...