17 Eylül 2013 Salı

GÜLLERİN İÇİNDEN DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Güllü pasta tarifi
Şeker hamurlu doğum günü pastası nasıl yapılır
     Sonbaharın son sıcak günlerinde hazır bir araya gelmişken, Nazmiye teyzemizin ve Belgin'in doğum gününü akrabalarla beraber kutladık.Aslında aynı gün doğmamışlar ama tarihleri yakın olunca beraber kutlanabilir diye düşündük.Doğum günü iki kişinin olunca, pastayı da iki katlı yaptım. Pastanın  kremasına frambuazlı kuvertür çikolata ve frambuaz ekledim.İkisinin de beğeneceğini düşünerek çiçekler, güller içinde bir pasta yaptım.Her ikisine de doğum günü pastaları gibi bol çiçekli, güller içinde bir yaşam diliyorum.
     O gün; hem akraba günü, hem de doğum günü bir arada olunca, soframızda daha önce yaptığım ve tarifini paylaştıklarım kadar ilk defa denediğim tarifler de vardı.Bu tarifleri daha sonra ki günlerde yayınlamayı düşünüyorum.Güllü doğum günü pastasının yanı sıra, lamington kek, frambuazlı cupcake, profiterol, lorlu kurabiye, mısır unlu kurabiye, cepli sandviç ekmekleri, patlıcanlı börek, mercimekli haşhaşlı börek, peynirli mekik börek, şalgamlı bulgur salatası ve zeytinyağlı biber dolması, içecek olarak da çay ve kahvenin yanında koruk şerbeti, reyhan şerbeti, kaneleda yaparak ikram ettim.Damak zevklerine uyar mı diye tereddüt ederek yaptığım koruk şerbetinin en tercih edilenler arasında olduğunu görmek beni şaşırttıysa da beğenilmesine sevindim.

14 yorum:

  1. Başta pasta olmak üzere hepi süper görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. harika bir sofra pasta her zaman ki gibi muhteşem. Frambuazlı kuvertürün tadını da rengini de çok seviyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pembe Kekiğim,ben de frambuazlı pastaları çok severim,bu defa kuvertürü pasta kremasına karıştırdım.Yoğun kıvamlı ve daha hafif bir kremalı pasta oldu.
      Sevgiler benden :)

      Sil
  3. Anaaaam..Sahane bir masa.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petek'ciğim teşekkür ederim,beğenmene sevindim :) Sevgiler.

      Sil
  4. Ellerine ve emeğine sağlık.Söyleyecek kelime bulamıyorum.Ben çok şanslıyım,iyiki varsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de şanslıyız Belgin'ciğim sen de iyi ki varsın,nice yıllara hep birlikte diyelim :)

      Sil
  5. Bu güller beni benden aldı, Nergizcim. Ellerine sağlık.
    Dışı böyle ise içi kimbilir nasıl güzeldir, afiyetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Ben frambuazlı pastaları sevdiğimden bana içi daha güzel geldi Sare'ciğim :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  6. Doğumgünü masası şahane, pasta ise harikulade Nergisçim:) Gül figürüne ölür biterim öteden beri, keza kokusuna da:) Ellerine sağlık, doğumgünü "çocukları"na nice seneler olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğum günü çocukları adına çok teşekkürler Serap'cığım.Ben de çiçekli pastaları seviyorum,iki kişiye de hitap eden ortak bir figür bulmanın zorluğu ile güllere ,çiçeklere sığındım :)

      Sil
  7. Eline sağlık, herşey mükemmel gözüküyor,Nergiscim. Hele pasta süper sunumda, lamington ( lokum kek ) favorim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ihlamurcum,gerçekten yumuşacık lamington kek benim de favorilerim arasında :) Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...