5 Eylül 2013 Perşembe

KIZILCIK ŞERBETİ

Kızılcık şerbeti tarifi
Kızılcık şerbeti nasıl yapılır
                                         
     Kızılcık her zaman pazarlarda bulunan bir meyve olmadığından bulunca biraz fazla alıp, hem marmelat hem de şerbetini yaptım. Buruk tadı nedeniyle, olgun olanları dışında yenilmesi biraz zor olan bir meyve ama ben eskiden beri o buruk tatlı marmelatını ve şerbetini sevdiğimden kısacık mevsimini kaçırmamaya çalışıyorum. Biraz fazla şeker ile kaynatıp, konsantre halde ki şerbeti servis ederken bardağa koyduğum bir parmak şerbet üzerine herkesin damak zevkine göre istedikleri oranda su ekliyorum.
Malzemeler:
  • Yarım kilogram kızılcık 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 2 litre su 
Yapılışı:
  • Kızılcıkların sapları ayıklanıp, bol suda yıkanır.
  • Geniş bir tencereye bütün malzemeler konulup, orta ateş üzerine alınır.
  • Şeker eriyip, şerbet kırmızı rengini alana kadar arada karıştırılarak yarım saat kaynatılır.
  • Ocaktan alınıp soğuyunca tel süzgeçten ezilerek geçirilir.
  • Renginin berrak olması için daha sonra temiz bir tülbentten geçirilir.
  • Servis edileceği zaman bardağın yarısına kadar şerbet, üzerine soğuk su ve buz eklenir.


11 yorum:

  1. Nergis'cim ellerine sağlık. Çok severim ben de mevsiminde şerbetini hep yapıyorum. Marmelatını da çok severim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızılcığın mevsimi mi kısa yoksa eskisi kadar çok mu bulunmuyor bilmiyorum ama bulunca yapmak lazım Sibel'ciğim.Biz de severek tüketiyoruz.

      Sil
  2. Ben de evvelki gün reçelini yaptım. Eşim kekrek lezzetleri sever, o yiyor afiyetle:) Şerbeti olsaydı da ben içerdim seve seve:) Ellerine sağlık Nergisçim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tatlı meyveler yerine acımsı,kekrek tatda ki reçelleri daha çok seviyorum.Siz de afiyetle yiyin reçelinizi,şerbet içmeye de beklerim Serap'cığım :)

      Sil
    2. Arkadaşlar merhaba bende ayıklayip yıkayıp buzdolabı poşetleri ile dondurucuya koydum.gerektiginde çıkarıp kaynatacam

      Sil
    3. Arkadaşlar merhaba bende ayıklayip yıkayıp buzdolabı poşetleri ile dondurucuya koydum.gerektiginde çıkarıp kaynatacam

      Sil
    4. Buzdolabınızda yeriniz varsa ne güzel, gerektiğinde istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz :) İyi günlerde tüketin, sevgilerimle.

      Sil
  3. Kızılcık dendi mi annemi hatırlarım,Nergis'cim.Biz de marmeladı çok yapılırdı, ne kadar da zahmetliydi ama mayhoş tadıyla yendi mi değerdi.Seneye bende hem şerbet hem de marmelad yapayım.Sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ben de geçen salça yaparken düşündüm annemi,kilolarca domates rendelenirdi,şimdi mutfak robotları,salça makineleri her şey daha kolay.
      Ihlamurcum,bence sen kızılcık görürsen dayanamaz bu sene yaparsın :)

      Sil
  4. Bizdə Azərbaycan da zoğal dı bunun ismi.biz reçelini yapıyoruz atese iyi geliyor sıcak çaya bir çay qaşığı koyup içilir

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...