19 Eylül 2013 Perşembe

MİLFÖY ÇİÇEK BÖREK

Milföy börek tarifi
Milföy çiçek börek nasıl yapılır
     Milföy hamuru kullanılarak yapılan tüm tarifler gibi; bu böreği de çok kolay ve çok kısa zamanda neredeyse çayınız demlenene kadar hazırlayabilirsiniz.Yapılış aşamalarını verdiğim şekilde; bıçakla kenarlarına sadece bir kaç kesik atarak çiçek şeklinde börekler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 paket milföy hamuru 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 2-3 yemek kaşığı susam 
İç malzemesi:
  • Küp şeklinde doğranmış yağsız beyaz peynir 
  • 1-2 adet çekirdekleri çıkartılmış domates 
  • 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
  • Milföy hamuru kullanılacağı zaman buzluktan çıkartılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Hamurlar biraz çözülünce dört kenarı bıçakla çizilir.
  • Tam ortasına iç malzemesi konulur.
  • Kesilen uç kısımları çapraz şekilde iç malzemesinin üzerine kapatılır.
  • Yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,süper olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglık canım.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özay'cığım,sevgiler.

      Sil
  3. çok beğendim çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık afiyet olsun sevgiler
    didem
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  4. Çok beğendim
    Ve dedim herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Size de afiyet olsun adsız arkadaşım :)

      Sil
  5. Ellerinize emeğinize sağlık super görünüyor :-) sevgiler sevim

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...