10 Eylül 2013 Salı

PATLICANLI BÖREK

Patlıcanlı börek tarifi
Patlıcanlı börek nasıl yapılır
     Patlıcanlı börek hem bize, hem de evde ki vegan beslenenlere uygun olduğundan; doyurucu, lezzetli ve çok sık yaptığım bir börek.Böyle olmasına rağmen paylaşmamış olmam ilginç, hemen hemen üç günde bir yapınca iyice kanıksadım sanıyorum. Patlıcanlı her şey severek tüketiliyor ama patlıcanlı böreğin yeri gerçekten bir başka :)
Malzemeler:
  • 1 kilogram yufka 
  • 1 kilogram patlıcan 
  • 3 adet kuru soğan 
  • 5 adet sivri biber 
  • 5 adet domates 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 demet dereotu 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı nane 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı:
  • Patlıcanlar soyulup, küp küp doğranır.
  • Tuzlu suyun içinde acısının çıkması için bekletilir.
  • Kurusoğan yemeklik doğranır.
  • Tavaya alınan soğanlar ve doğranmış biberler zeytinyağında kavrulur.
  • Suyu sıkılıp alınan patlıcanlarda tavaya eklenip, kavrulur.
  • Küp küp doğranmış domateslerde eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Soğuması için bekletilir.
  • Yufkaya fırçayla 2-3 yemek kaşığı zeytinyağlı su karışımı sürülür.
  • Yufkaya soğuyan iç malzemesinden yayılıp, rulo şeklinde sarılır.
  • Yufkalar ve iç malzemesi bitene kadar aynı işlem yapılır.
  • Fırın tepsisine dizilen börekler keskin bir bıçakla kesilir.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, 40 dakika kadar pişirilir.
     Ben,bizim evde ki vegan beslenenler de bu böreği yiyebilsinler diye üzerine yumurta sarısı sürmedim, bu nedenle böreğin rengi çok parlak görünmüyor ama siz yumurta sarısı sürüp, susam veya çörek otu serpebilirsiniz.

8 yorum:

  1. En sevdiğim börektir. Hepsinden lezzetli gelir tadı. Ellerine sağlık Nergis'cim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Patlıcan hangi yemeğe girse çok yakışıyor ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  3. cok guzel olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Eline saglik .Oglum da cok sever patlicani. Yapayim ben de.

    YanıtlaSil
  5. Patlıcan ve börek daha ne olsun. Hele yemek saatine az zaman kala. Görünüm de nefis ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Patlıcanın her türlüsüne bayılırım ellerine sağlık reyhanın kokusunu pek sevmiyorum acaba reçeli nasıl oldu kokulumu tadı nasıl şimdi merak ettim.
    Canım toplantı hazırlıkları nasıl gidiyor her zaman yardıma hazırım unutma canım günü yeri belli oldumu kolay gelsin.
    begonya35

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardım önerin için çok teşekkürler,biz de yeni yeni toparlanıyoruz.Malum yaz tatili,bayram tatili derken herkes ancak İzmir'e döndü,umarım hazırlıklar için geç kalmamışızdır:)
      Reyhan kokusunu sevmiyorsan sanırım reçelini de sevmezsin,çünkü kokusu aynen kalıyor.Keşke yakınlarda olsan da tattırabilsem :(

      Sil
  7. Ben de patlıcanın herşeyine bayılanlardanım :) Ellerine sağlık Nergisçim..

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...