25 Ekim 2013 Cuma

CEPLİ SANDVİÇ EKMEKLERİ

Cepli Sandviç Ekmeği Tarifi
Cepli Sandviç Ekmeği Nasıl Yapılır
     CHEFika'nın bloğunda görüp yaptığım, özellikle çocukların yanına beslenme olarak koymaya veya işe giderken yanımıza almaya çok uygun bu tarifin orjinali pasta tabağı büyüklüğünde açılan hamurlarla yapılıyor ama ben hem daha kolay yenilebilsin, hem de daha çok sayıda olsun diye pasta tabağı yerine, çay tabağı büyüklüğünde açtım. Bu büyüklükte otuz adet sandviç oldu. Hamur mayalı olduğundan kabarıyor ve bekledikçe biraz daha büyüyor. Sandviçlerin ölçüsünü küçültünce, normal domates yerine ceplere rahat girebilmesi için cherry domateslerden kullandım.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 2 tatlı kaşığı tuz 
  • 4,5 su bardağı un 
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya 

Hamur aralarına sürmek için: 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
Üzerine:
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Yarım çay bardağı susam
İçine:
  • Peynir, domates, maydanoz 

Yapılışı:
  • İnstant maya ile yoğurulan hamurun üzeri örtülerek, bir saat kadar mayalandırılır.
  • Kabarıp iki katına ulaşan hamurdan parçalar kopartılır.
  • Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açılır.
  • Üzerine fırça ile zeytinyağı sürülerek, ikiye katlanır.
  • Katlanan yere zeytinyağı sürülüp tekrar katlanır.
  • Üçgen şekline gelen hamurun açık kenarı sıkıca bastırılır.
  • Ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkıp, hafif ılıyınca parmağımızla ittirilerek cepler açılır.
  • Açılan ceplere sırası ile kare kesilmiş peynir üçgen görünecek şekilde dik olarak, ikiye kesilmiş domatesin de çekirdekleri çıkartılarak konulur.
  • Aralara maydanoz dalları konularak servis edilir.

16 yorum:

  1. cok şık olmuş sandviçler,eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık sizde çok güzel yapmışsınız. afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,aslını aratmamaya çalıştım :) Ben biraz daha küçülterek yaptım.Sevgiler.

      Sil
  3. Nergiz'cim eline sağlık çok şık olmuş,bayıldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misafir sofraları için çok şık,çocukların yanına koymak için çok pratik Nurdan'cığım.Daha ne olsun değil mi :) Sevgiler.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Sema hanım her zaman beklerim :)
      Bu tarifi ben de Chefika'nın bloğundan aldım.Derya Baykal'ın programında yapılan tariflerden belki siz de orada görmüşsünüzdür.Sevgiler.

      Sil
  5. Tarifinizi baştan sona okudum .Şefika hanımdan aldığınızı belirtmişsiniz.:) Ben planet mutfakta yabancı gelinin mutfağında Elena hanım yaparken görmüştüm tatlı bir kurabiyeydi içinde yumurtayla yapılan köpük konuyordu Tuzlusununda yapılabileceğini düşünürken sizin blogta gördüm yapınca bloğumda isminizle paylaşacağım bir mahsuru yoksa sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sema hanım.Tarifleri bir yerlerde görüyoruz ve ilgi alanımız olunca da aklımızda kalıyor.Ben de şimdi tatlı kurabiye de güzel olur ama nasıl yapsam diye düşünmeye başladım :)

      Sil
  6. Şefika'nın işi gücü yenileri yaratmak, bu sebeple sabahın 5'inde 6'sında mutfakta çalışıyor oluyormuş sabahları, İstanbul'lu arkadaşlar söylemişti. Maaşallah, bize de onun fikirlerinden yararlanmak kısmet oluyor böylece:) Sen de gerçekten çok güzel yapmışsın Nergisçim. Küçültünce domatesi de küçültmek iyi fikir ayrıca, ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çalışsın Şefika hanım ve güzel tarifler üretmeye devam etsin :)
      Teşekkür ederim Serap'cığım,ben biraz yorum kattım :) Küçük domates bu ölçekte daha uygun oldu.Sevgiler.

      Sil
  7. Ne güzel bir fıkırmıs .cokhosuma gitti.deneyeceğim en kısa sürede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de fikri çok beğendim,her şey içinde :)

      Sil
  8. Nergis bunlar inanılmaz şık, bayıldım.Hemen tambuğdaylısını deneyeceğim.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ihlamurcum,seninkilerin adı sağlık cepleri olsun :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...