24 Ekim 2013 Perşembe

FIRINDA ÇAM MANTARI

Fırında mantar tarifi
Fırında mantar nasıl yapılır
Yoğurtlu dip soslu fırında mantar tarifi
      Kış aylarını pek sevmesem de, yağmurlardan sonra çeşit çeşit mantarların çıkacağını bilmek, kışın soğuklarını affettiriyor :) Bu hafta pazardan aldığım beyaz çam mantarları ile mantar sezonunu açmış olduk. Eskiden çok az yağlanıp tuzlanarak, kuzine ya da maşınga da fırınlanırdı.Ben de aynı usulle biraz yağlayıp, baharatlayıp fırında iki tarafı da kızarana kadar pişirip, yanında yoğurtlu dip sos ile servis ediyorum.
Malzemeler:
  • 1 kilogram beyaz çam mantarı 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 çay kaşığı kekik 

Yapılışı:
  • Mantarlar limonlu suyun içinde bekletilip, zedelenmeden yıkanıp temizlenir.
  • Kağıt havlu ile veya bekletilerek kuruması sağlanır.
  • Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilip, üzerine fırça ile zeytinyağı sürülür.
  • Tuz ve baharatlar karıştırılıp, mantarların üzerine serpilir.
  • Önceden 190 derece ısıtılmış fırında iki tarafı çevrilerek kızartılır.
  • İstenirse yoğurtlu dip sos ile sıcak servis edilir.

2 yorum:

  1. Tam oğlunla senin mide ve damağınıza göre olmuşa benziyor Nergisçim, hatta biz "et de yiyebilengiller bile :)) etimizin yanına garnitür olarak hazırlayabiliriz.. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten herkesin damağına hitap edebilecek,yapılışı çok kolay bir tarif.Haklısın garnitür olarak da güzel olur Serap'cığım.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...