11 Kasım 2013 Pazartesi

MİDYE BÖREK

Midye börek tarifi
Midye börek nasıl yapılır
Yufkadan midye börek nasıl yapılır
     Midye böreğini bir kaç defa yapmış olmama rağmen, bazen fotoğrafları istediğim gibi olmadığından bazen de fotoğraf çekmeye kalmadan börekler tükendiğinden yayınlayamamıştım. Halen yapmayan kaldıysa, yapmak isteyenler için, bu çıtır çıtır böreği artık paylaşayım diye düşündüm.Ben vegan beslenenler için biraz değiştirerek hazırladığımdan, malzemeler arasında hayvansal hiç bir ürün bulunmuyor.Vegan değil iseniz, iç malzemesini tercihinize göre değiştirebilir, üzerine de yumurta sarısını biraz sulandırarak sürebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet yufka 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı su 
  • 5-6 adet patates 
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • Susam
                                              
Yapılışı:
  • Patatesler soyulup, çok minik küpler halinde doğranır.
  • Kuru soğan incecik doğranır.
  • Zeytinyağında soğanlar ve patatesler arada karıştırılarak, kavrulur.
  • İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, pul biber ve karabiber eklenerek iç malzemesi hazırlanır.
  • Yufkalar dörde bölünür.
  • Her yufkaya zeytinyağlı su karışımı fırça ile sürülür.
  • Yufka ortasından sivri ucuna doğru parmağımızla ittirilerek toplanır.
  • İki uç kısmında ki parçalar aşağı doğru çekilip, birleştirilir.
  • Hazırlanan iç malzemesi ortaya konulur.
  • Yufka çevrilerek sarılıp midye şekli verilir.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerine zeytinyağlı su karışımı sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

17 yorum:

  1. Elinize sağlık nefis bir börek olmuş çıtır çıtır ve lezetli görünüyor selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız,gerçekten çıtır bir börek,sevgiler.

      Sil
  2. Bu güzel böreği pek seviyoruz ama sizin maarifetli ellerinizden bir başka güzel olmuş.
    Ellerinize sağlık, afiyetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Marifet iltifata tabiymiş'' Sare'ciğim,çok teşekkür ederim,sevgiler.

      Sil
  3. Hem de patatesli....Afiyetler olsun,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlum vegan olunca bizim börekler ya patatesli,ya otlu :) Bizim bu durumdan şikayetimiz yok ama sizler isterseniz iç malzemesini değiştirebilirsiniz.Sevgiler.

      Sil
  4. Merhabalar ben hala denemeyenlerdenim çok lezzetli ve şık duruyor... En yakın zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık.. :)

    Hoşçakalın
    Sevilay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şık olduğu kadar çok pratik ve lezzetli bir börek,demek ki halen denemeyenler var :) Sevgiler.

      Sil
  5. Her yönü ile harika bir börek ,ellerine sağlık sevgili Negis ,ne kadar düzgün olmuş midyeler...Ben bir yıldır yapıyorum bu kadar düzgün saramadım desem...Afiyetle ,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,ben de ilk yaptığım midyeleri pek beğenmemiştim ama el alışıyor herhalde bir süre sonra.Bir de benim obsesif bir tarafım olunca,oldurana kadar uğraşıyorum :)
      Sevgiler benden.

      Sil
  6. Çok teşekkür ederim,benden de sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. NERGİS HANIM MİDYE BÖREĞİNİZİDE DENEDİM MÜTHİŞ,SİZİN TARİFLERİNİ ÇOK BEĞENİYORUM YAPILIŞINIDA GÖRSELLEDİĞİNİZ İÇİN ÇOK KOLAYLIK ELLERİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor sandığımız pek çok tarif aşamalarıyla verilince daha anlaşılır hale geliyor,ben de genelde öyle yapmaya çalışıyorum.Beğeniniz için çok teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  8. Elinize sağlık harika görünüyorlar uzun zamandır yapmak istiyorum fakat yurt dışında yufkalar böyle olmuyor sanırım taze olmadıklarından sertleşiyorlar.

    Ayrıca Vegan olmayanlar lütfen bakınız görünüz yumurtaya hiç gerek yok şekilde de görüldüğü gibi gayet rengi kızarması yerinde olmuş bunu görüp hala illa yumurta kullanacam demek sömürünün en çirkin halidir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berivan Sterk hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama gerçekten ince açılmış taze yufka ile çok daha güzel şekil verilebiliyor.Benim oğlum vegan olunca biz kendimiz için yaptığımız böreklere de yumurta sürmüyoruz görüldüğü gibi gayet güzel kızarıyor ama herkesin beslenme alışkanlıkları farklı onun için ben iki haliyle de yazmaya çalışıyorum.Sevgilerimle...

      Sil
  9. elinize sağlık nergis hanım börekleriniz nefis olmuş bu tarifi ilk yayınladığımda bu kadar sevileceğini ve popüler olacağını tahmin etmemiştim.sizde çok başarılı bir şekilde börekleri sarmışsınız.ayrıca böreklerinizin üzerine veya poğaçalarınızın üzerine sulandırılmış pekmezde sürebilirsiniz.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sizin yaptığınızı bilmiyordum Yeşim hanım, çok teşekkür ederim benim de görüntüsünü çok beğendiğim ve düzgün sarabilmek için uğraştığım bir börek :) Haklısınız üzerine pekmezde sürülebilir ama hiç bir şey sürmeyince daha kıtır kıtır oluyor,o hali de güzel oluyor.Yorumunuz için çok teşekkürler.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...