20 Aralık 2013 Cuma

HER ÇOCUĞA BİR OYUNCAK ETKİNLİĞİ

Polar kumaştan çocuk oyuncakları nasıl yapılır
Çoraptan at  nasıl yapılır
     Geçen sene ''Sevgi ağacına bir Yaprak da Sen Olur musun'' etkinliğine katıldığım Begonya 35 bloğunun sahibi Leyla'dan, bu yıl da ''Her Çocuğa Bir Oyuncak Etkinliği'' daveti gelince, tüm yoğunluğuma rağmen bir kaç oyuncakla da olsa bu etkinliğine katılmak istedim. Bu etkinliğin özelliği, hastahanelerde uzun zaman tedavi gören çocuklara el emeğimiz ile kendi yaptığımız oyuncakları yılbaşı öncesi ulaştırmak ve onları biraz da olsa mutlu etmekti. Yaptığım oyuncaklar içinde en çok beğendiğim, eskiden özellikle erkek çocuklarının ağaç dallarından yapıp üzerine bindikleri hayali atlar oldu. Çocukluğumda benim de çok bindiğim bu hayali atları benim gibi seven kız çocukları da olabilir düşüncesi ile kız ve erkek çocuklar için bir çift at yaptım. Atlar için, büyük boy erkek çorabının içini silikon ile doldurup, içine soktuğum bir metrelik bir sopayı yapıştırarak sabitledim, yelelerini ve kulaklarını ince keçeden, göz ve burun deliklerini ise düğmelerden yaptım.
  Kullandığımız telefonlar artık çevirmeli olmasa da, çocuklar eski usul çevirmeli telefonları da tanısınlar, telefonla vakit geçirip sevdiklerini arayabilsinler diye düşünerek polar kumaştan ahizesi kaldırılabilen bir de telefon yaptım.
     Hastahanelerde genellikle çocukların ayaklarını ısıtmak için kullanılan termaforlardan alıp, termafora civciv şeklinde kılıf diktim.
   Etkinliğe katılan pek çok arkadaşımızın yaptığı gibi çocukların kullanması için, iki adet de yastık diktim.Çocukların beğeneceğini umduğum bu yastıklardan birini salyangoz, diğerini ise kedi şeklinde yaptım.
     İzmirli Yemek Blogları Buluşması çalışmalarının ardından, bir de önceden planlanmış yolculuk tarihim denk gelince, istediğim kadar oyuncak yapamadım ama neyse ki etkinliğe katılan arkadaşlarımızın yaptığı oyuncaklarla epeyce fazla sayıda oyuncak oldu sanıyorum. Siz de bu etkinliğe katılmak isterseniz, halen geç kalmış sayılmazsınız, hastanelerde tedavi gören, morale ihtiyacı olan çocuklarımıza birer tane de olsa kendi el emeğiniz ile hazırlayacağınız bir oyuncak yapıp, 25 Aralık tarihine kadar Leyla'ya ulaştırabilirsiniz.
 

18 yorum:

  1. Nergis'cim ellerine sağlık canım. Maşallah el becerin mükemmel. Kurabiyeler kadar oyuncaklar da çok yaratıcı. Çocukların gözlerinde oluşan sevinci düşünemiyorum. Çocukların hepsi en kısa sürede sağlığına kavuşur inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sibel'ciğim.Kurabiyeleri bitirince bir şeyler yapmaya çalıştım ama gerçekten her şey arka arkaya geldi,keşke biraz daha vakit olsaydı.Umarım sevinirler ve bir an önce sağlıklarına kavuşurlar.

      Sil
  2. Canımsın
    ellerine yüreğine emeğine sağlık canım..
    Tüm çocuklar adına çok teşekkürler........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yıldız'cığım,katılan herkesin emeğine sağlık,seninde ...

      Sil
  3. Hepsi de birbirinden güzel olmuş ellerinize, yüreğinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,tüm katılanların yüreğine sağlık.Umarım beğenirler.

      Sil
  4. çok güzel olmuş her biri,emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,değişik bir şeyler olsun istedim.Sevgiler.

      Sil
  5. Nergiscim cok beceriklisin canim.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petek'ciğim,sizin gibi becerikli arkadaşların yanında benim yaptığımın sözü mü olur :) Sevgiler.

      Sil
  6. ellerine yüreğine kocamannn öpücükler bayıldımm muhteşem olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hatice'ciğim.Katılan herkesin eline sağlık,en çok da bizleri bir araya getiren Leyla'ya teşekkürler.

      Sil
    2. Nergisim mavi kediyi 2,5- 3 yaşlarında bir delikanlı seçti bu tedi meyavvvv diyo diye bir sevdiki onu görmeliydin:) ellerine sağlık canım

      Sil
    3. Hatice'ciğim,her oyuncak yerini bulmuştur eminim.Onların mutluluğunu görmeyi çok isterdim ama bir dönem hastahanelerde çok vakit geçirdim,çocuklara da ,ailelerine de dayanamıyorum.Yeni yıl onlara öncelikle sağlık getirsin,bir an önce iyileşirler umarım.Sevgiler.

      Sil
  7. Çok güzeller, çok beğendim .Sanat derim ,emeklerine sağlık .Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Katılan herkes elinden geldiğince bir şeyler yaptı,sevindirici olan çocuklar beğenmiş ve mutlu olmuşlar.Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...