28 Aralık 2013 Cumartesi

MANGAL LEZZETLİ TAVUK VE BADEMLİ KAYISILI İÇ PİLAV

İç pilavlı tavuk tarifi
İç pilav nasıl yapılır
Mangal lezzetinde tavuk tarifi
Bademli, kayısılı,  iç pilavlı tavuk nasıl yapılır
     Fırında tavuk yaparken, çok pratik olduğundan ve sonrasında tepsi pek kirlenmediğinden eskiden beri fırın poşetlerinden kullanırdım.Tavuğu baharatlar hazırlar, ondan sonra poşete koyardım.Bir kaç yıldır, içinde hazır baharat poşeti de bulunan Knorr fırında tavuk çeşnisi paketlerinden alıp kullanıyorum.Siz de tercih ettiğiniz tavuk çeşnisi alıp, değişik lezzetlerde tavuk yapabilirsiniz.Yeni yıl sofranızda; bademli, kayısılı, kuş üzümlü iç pilav pişirip, mangal lezzetinde ki tavuk bagetlerinizi de üzerine koyarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram tavuk bageti
  • 1 adet Knorr fırında tavuk çeşnisi (mangal lezzeti)
Yapılışı:
  • Fırın önceden 200 derece ısıtılır.
  • Fırın torbasının içine yıkanmış, kağıt havlu ile kurulanmış tavuk bagetleri konulur.
  • Paketin içinden çıkan mangal lezzetli tavuk çeşnisi torbanın içinde ki bagetlerin üzerine dökülüp, sallanarak bagetlerin her yerinin çeşni ile kaplanması sağlanır.
  • Tavuk bagetler torbanın içine tek sıra yerleştirilip, klips ile torbanın ağzı bağlanır.
  • Fırın torbası tepsiye yerleştirilip, buharın çıkabilmesi için kürdanla torbada 4-5 delik açılır.
  • Tepsi önceden ısıtılmış 200 derece fırının orta rafına konulur.
  • Tavuklar iyice kızarana kadar 45-55 dakika pişirilir.
  • Kızaran tavuklar torbadan çıkartılıp, üzerine torbada kalan sos dökülür.
  • Pilavla birlikte sıcak servis edilir.
BADEMLİ KAYISILI İÇ PİLAV

Malzemeler: 

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu 
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı kuru kayısı 
  • 1 çay bardağı badem 
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı toz tarçın 
  • 1 çay kaşığı yenibahar 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Kuru kayısılar ve kuş üzümleri sıcak su içinde bekletilir.
  • Kayısılar minik minik doğranır.
  • Bademler bir kaç dakika kaynatılarak kabuğu çıkartılıp, ağartılır ve teflon tavada yağsız olarak kavrulur.
  • Pirinç yıkanıp, süzülür.
  • Soğanlar ince ince doğranır.
  • Pilav tenceresinde zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  • Soğanlar pembeleşince pirinç eklenip, şeffaflaşana kadar kavrulur.
  • Kavrulmuş bademler, küp küp kesilmiş kayısılar, kuş üzümleri ve baharatlardan sonra suyu da eklenerek, 15 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Kağıt havlu serilerek demlenmeye bırakılır.
  • 10 dakika sonra bir kez karıştırılıp, servis edilir.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok leziz görünüyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Gerçekten çok pratik yapılabilen, mangal lezzetinde :) Sevgiler.

      Sil
  2. Boyle pratik lezzetleri seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege'ciğim,özellikle çalışanlar için başında beklemeden hemen yapılabilecek bir tarif.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...