6 Ocak 2014 Pazartesi

PİTAHAYALI TART

Pitahayalı tart tarifi
Ejder meyveli tart
Meyveli tart nasıl yapılır
Pitahayalı, kivili, cennet elmalı, frambuazlı tart tarifi
     Pitahaya yada Ejder meyvesi (Dragon Fruit) ilginç görüntüsü nedeniyle internette görüp merak ettiğim meyvelerden biriydi.Vietnam, Tayvan, Meksika ve Güney Amerika'da yetişen bir kaktüsün meyvesiymiş, içerdiği besin ve mineraller yönünden de çok zenginmiş ama sanıyorum ülkemizde henüz satılmıyor ya da ben satıldığını görmedim. Bulduğum ilk fırsatta aldığım, bu dışı pembe içi beyaz ilginç görüntülü meyve kullanılarak yapılmış hiç bir tarife rastlayamayınca, uyacağını düşündüğüm meyvelerle birlikte meyveli tart olarak yaptım. Meyvelerin kararmaması ve daha parlak görünmesi için üzerine jöle hazırlayıp, dökebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 paket yulaflı bisküvi 
  • 100 gram tereyağı                       
Kreması:
  • 1,5 litre süt 
  • 2 su bardağı toz şeker                 
  • Yarım su bardağı buğday nişastası 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya  
  • 1 poşet toz krem şanti
Üzerine:
  • 1 adet pitahaya (ejder meyvesi)
  • 2 adet cennet elması
  • 2 adet kivi 
  • 20 adet frambuaz 
  • 1 paket tart jölesi 
  • Kenarı için, minik bisküvi veya kurabiyeler

Yapılışı:
  • Bisküviler mutfak robotunda parçalanır.
  • Oda sıcaklığında ki yağ ile yoğurulur.
  • Kenarları hafifçe yükseltilerek 24 cm çapında kelepçeli kalıba yayılır.
  • Üzerine bastırılarak düzleştirilip, buzdolabına konulur.
  • Derin bir tencerede sütün içine toz şeker, un ve buğday nişastası eklenir.
  • Karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
  • Pişmeye yakın vanilya eklenip, karıştırılır.
  • Muhallebi soğuduktan sonra bir poşet toz krem şanti eklenip, mikserle iyice çırpılır.
  • Muhallebi buzdolabından çıkartılan bisküvili tabanın üzerine kaşık yardımı ile yayılır.
  • Kullanılacak meyvelerin kabukları soyulur, dilimlenerek muhallebinin üzerine dizilir.
  • İstenirse tart jölesi çok az su ile hazırlanarak meyvelerin üzerine yayılır.
  • Servise kadar buzdolabında bekletilir.

18 yorum:

  1. sanki içinde çörekotu var gibi, çok ilginç.Pasta harika eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok benziyor çörek otuna :) Teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  2. Kendisi de dragon gibiymis:).merak ettim tadini.Bol meyvali enfes bir tart bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petek'ciğim,hafif tatlı sulu bir meyve,her herhalde dış görünüşünü dragona benzetip bu adı vermişlerdir.Teşekkür ederim,sevgiler.

      Sil
  3. Selamlar, ilginç bir meyve hiç duymamıştım, görmedim de,
    tadını merak ettim, sunum çok şık ellerinize sağlık,eminim lezzette öyledir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk defa internette görmüştüm ve çok ilginç gelmişti.Sanıyorum henüz Türkiye'de satılmıyor ama gerçekten içi de dışı da çok değişik :) Sevgiler.

      Sil
  4. Elinize sağlık çok şık bir tart olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canım sayende yeni bilgiler öğreniyorum bu meyveyi ilk kez görüyorum
    nefis bir sunum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice'ciğim,ben de internette görüp,peşine düşmüştüm :) Görünüşü bana da çok değişik geldi.Eskiden kivi,brokoli,brüksel lahanasını da yabancı dergilerde görür merak ederdim şimdi semt pazarlarında bile satılıyor,belki yakın zamanda pitahaya da Türkiye'de satılmaya başlanır.Sevgiler.

      Sil
  6. Nergiz cim çok şık çok değişik bir tart bu, ellerine sağlık :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Elvan'cığım,meyveli tartları seviyorum bu defa değişik olsun diye değişik bir meyve kullandım :) Sevgilerimle...

      Sil
  7. Ne ilginç bir meyveymiş gerçekten ama pastacı da hünerini konuşturmuş yani :)) Ellerine sağlık canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serap'cığım.Hep yaptığımız meyveli tartlardan ama bu defa pitahayaya uysun diye her zamankinden farklı meyveler kullandım :) Sevgiler.

      Sil
  8. ben bu meyveyi, haşhaşlı puding zannettiim. İyi mi :)) Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu meyve ile ilgili internette hiç bir tarife rastlayamayınca haşhaşlı puding yapıp üzerine pitahayayı dizip jöle dökmeyi düşünmüştüm ama sonra çok benziyorlar diye vazgeçmiştim,ilk algı o yönde demek ki :) Sevgilerimle.

      Sil
  9. Nergis'cim yilbasindan bu yana yattigim icin yaptiklarina ancak simdi bakabildim yine degisik guzel seyler paylasmissin benim yaratici arkadasim ellerine saglik optum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nilgün'cüğüm ,çok geçmiş olsun.Biraz iyileşmişsindir umarım.Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...