21 Şubat 2014 Cuma

İNCİ'NİN DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ

Şeker hamurlu doğum günü kurabiyesi tarifi
İsimli kurabiye nasıl yapılır
Mickey mouse kurabiye nasıl yapılır
     Blog yazdığım çevremde pek bilinmediğinden; bazen arkadaşlarım benim olduğumu bilmeden yaptıklarımı beğeniyorlar, yazdıkları yorumları okuyunca sanal alemde de olsa kalp kalbe karşıymış diyorum çoğu zaman :) İnci'nin anneannesi de çoook eski yıllardan arkadaşım, araya giren yıllar ve yollar yüzünden bir süre görüşemedik ama kalbimde ki yeri hep o zarif ve naif genç kız olarak kaldı, her ne kadar bu gün artık bir anneanne olsa da :) Daha bizim aklımız bir karış havadayken, o çok erken yaşlarda karşılaştığı aşkı ile 12 Eylül'ün o karanlık günlerinde evlendi.Sokaklarda askerlerin nöbet tuttuğu bir eylül gününde, askerin izni ile kınasına gittiğimiz gün hafızamda kalan hiç unutmadığım sahnelerdendir, üzerinden yıllar yıllar geçse bile...Geçtiğimiz günlerde beni tanımadan ulaşıp, torununun doğum günü için kurabiye siparişi vermek isteyince, yıllar sonra sanal ortamda tekrar karşılaşmış olduk :) Aslında  sipariş alıp kurabiye yapmıyorum, sadece eşe dosta özel günlerinde kendimce bir şeyler yapıyorum ama İnci bizim neslin ilk torunu olunca bizim de torunumuz sayılacağından, ona da doğum günü konseptlerine uygun olarak üzerinde Mickey Mouse olan kurabiyelerden yaptım. Anneannesinin facebook sayfasında yer alan fotoğraflarında ki tombul yanaklarına bakarak yapmaktan zevk aldığım İNCİ kurabiyeleri, bir de annesi ve anneannesi ile fotoğrafından kurabiyesini yapıp gönderdim.Umarım kurabiyeleri beğenirsiniz, ben de İnci'nin ilk doğum gününe az da olsa bir renk katmış olurum. Nice yıllara İNCİ...Doğum günün kutlu olsun, yıllar sana hep sağlık, mutluluk, başarı getirsin.


14 yorum:

  1. Sana ne demeli bilmiyorum ki Nergis Hanim? Kurabiyeleri facebook ta gorunce cok etkilendim. Hepsine baktigimda sadece sevgi gordum. Kucuk inci nin ve ailesinin doğum günü kutlu olsun. Sizede maşallah. Çok yeteneklisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim Aslı'cığım.Tüm çocuklara severek yapıyorum ama sevdiğim bir arkadaşımın torunu olunca biraz daha fazla sevdik minik inci tanesini.Sevgilerimle .

      Sil
    2. Benimde küçük Çınar im var. Dışarı yapmadığınızı biliyorum. Çok özendi kuzucum. O azınlık eş dost arasına girebilir miyiz? Doğum günü geldiğinde rica edebilir miyiz?

      Sil
    3. O günlerde uygun olursa neden olmasın :)

      Sil
  2. Bu arada ben Aslı. Asligibisiyok tan Aslı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Bond,James Bond diyorsun yani Aslı'cığım :)

      Sil
    2. Ay çok utandım :)))))

      Sil
    3. Sadece aklıma bu replik geldi,utandırmak istemedim :)

      Sil
  3. Bu kurabiyelerin kendileri mi yoksa hikayeleri mi daha güzel karar veremedim.Ama hayat seninle çok güzel. Bundan eminim:)Sıcacık, mis kokulu, sevgi dolu...Özlemle kucaklıyorum;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu günlere gelene kadar hayatımızda ne çok hikayeler var değil mi unuttuğumuzu sandığımız.Çok teşekkür ediyorum,dilerim hep güzel hikayelerimiz olsun bundan sonra :)

      Sil
  4. Maşallah ,ellerine sağlık Nergiscim, bayıldım bunlara, minik minik nasıl emekli, nasıl uğraşmışsın,:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,pasta ve kurabiyeleri hep sevdiklerime yaptığımdandır belki de,bir zamanlar bir reklam vardı hatırlar mısınız ''örgü sevgiyle ürer ''diye :)

      Sil
  5. Muhteşem olmuşlar..Seyirlik senin kurabiyelerin,pastaların.Sevgiyle yapıldıkları o kadar belli ki.Ellerine kollarına sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şeniz'ciğim,önce seyredilse de sonra yenilsin diye kurabiyeler yapıyorum ama haklısın çocuklar kurabiyelerini ,pastalarını yedirmek istemiyorlar genellikle :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...