5 Şubat 2014 Çarşamba

ISPANAK KÖKÜ SALATASI

Ispanak kökü salatası tarifi
Ispanak kökü salatası nasıl yapılır
Kuzu ıspanağı salatası tarifi

     Ispanak kökü salatasını daha önce denediniz mi bilmiyorum ama ben çoğu zaman sadece bu salatayı yapmak için kuzu ıspanağı dediğimiz minik pembe köklü ıspanaklardan alıyorum.Köklerini temizlemek için geçen zamanı saymazsak, 10-15 dakikada hazırlanan bu çok hafif  lezzetli salatayı, tencerenin içine konulan buharda sebze pişirme aparatı ile, buharda ıspanak kökleri suya hiç değmeden haşlıyorum. Buharda pişirme aparatınız yoksa tencerede kapağını kapatarak çok az su ile haşlayıp daha sonra süzerek kullanabilirsiniz.Aslında sadece zeytinyağı ve tuz yeterli ama bu kadar rafine bir salata istemez iseniz; domates ve bir iki diş sarımsak ekleyerek hazırladığınız sosu üzerine dökerek servis edebilirsiniz.Bu mevsim de domatesler kullanılacak durumda olmadığından ben kış için hazırladığım şişe domateslerden kullandım.
Malzemeler:
  • 1-1,5 kg kuzu ıspanağının kökleri 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • İstenirse, sarımsaklı domatesli sos

Yapılışı:
  • Kuzu ıspanaklarının kökleri iyice yıkanıp,temizlenir.
  • Sirkeli su içinde bekletilir.
  • Sapları köklerden ayrılmadan üç parmak uzunluğunda kesilir.
  • Tencerede buharda pişirme aparatında veya çok az su ile sadece 10-15 dakika haşlanır.
  • Süzgece alınıp, suyu süzdürülür. 
  • Zeytinyağı ve tuzu eklenip karıştırılarak ılık servis edilir.
  • Zeytinyağında, dövülmüş sarımsakları biraz çevirip, küp doğranmış domatesleri de ekleyerek domatesli sos  hazırlayıp salatanın üzerine dökebilirsiniz.

13 yorum:

  1. Esim ispanagin her türlüsune bayılıyor bunu da mutlaka denemek istiyorum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ispanağı seviyorsa eminim bunu da sevecektir Boşnak Kızı :) Sevgiler.

      Sil
  2. Bayılıyoruz biz bu salataya özellikle kızımın en sevdiği salatalardan biri ellerine sağlık Nergisciğim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok seviyoruz Mine'ciğim,o kadar yeşil ve taze kuzu ıspanakları var ki pişirince vitaminleri boşa gidecekmiş gibi geliyor :) Kızın da seviyorsa ne güzel,afiyet şifa olsun.Sevgilerimle.

      Sil
  3. En sevdiğim zeytinyağlı:) Hafif toprak kokulu, bütün kök sebzelerde olduğu gibi... ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde...Bir tabak rica etsem:)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyurun Nilgün hanım,kaç tabak isterseniz :) Bu salata yoğurtsuz ama bunu da seversiniz sanıyorum.Sevgiler.

      Sil
  4. Nasılda dizi dizi dizilmişler . renk çok güzel. Buharda haşlama ile çokda sağlıklı bir salata olmuş.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, vitamin kaybı daha az diye genellikle buharda haşlayarak yapıyorum.Sevgiler.

      Sil
  5. yetişemiyorum!
    yine çok güzel!

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...