23 Şubat 2014 Pazar

KAVALA KURABİYESİ

Kavala kurabiyesi tarifi
Kavala kurabiyesi nasıl yapılır
Edirne kurabiyesi tarifi
Bademli kurabiye tarifi
         Görünüşte un kurabiyesine benzeyen ama unu ve bademi kavrulduğu için ağızda dağılan ayrı bir lezzette ki bu kurabiyeler, Kavala kurabiyesi yada Edirne kurabiyesi olarak da biliniyor.Suyun öte yanında ki dostlarımızla pek çok ortak yönümüz gibi, bence bu kurabiye de ortak bir kültürün ürünü...Henüz Edirne'de yapılanını yemedim ama Selanik'ten gelen kurabiyeleri yedikten sonra hemen tarif arayışına girdim, eğer badem de seviyorsanız yapılabilecek en güzel kurabiye tariflerinden :) 
Malzemeler:
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı dolusu kavrulmuş tuzsuz badem
  • 1 çay bardağı tuzsuz toz badem  
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 5 su bardağı un 
Üzerine:

  • Pudra şekeri

Yapılışı:
  • Teflon tavada bademler kavrulup, irice parçalanıp, soğuması beklenir.
  • Un ve toz bademler teflon tavada yağsız olarak un kokusu çıkana ve hafif kahverengileşene kadar yakmadan, karıştırılarak kavrulur.
  • Un ve bademler soğuyunca diğer malzemelerle karıştırılıp, yumuşak bir hamur yapılıp, yoğurulur.
  • Üzeri örtülüp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
  • Unlanmış tezgah üzerinde bir parmak kalınlığında açılır.
  • Su bardağı veya kalıpla ay şeklinde kesilip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuyunca fırından çıkartılıp, pudra şekerine bulanır.

10 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık...tarıflerınız ve sayfanız cok güzel ..ilgiyle takıp edıyorum..ve tarıflerınızı hıc denemeden dırekt yapıyorum...tam olcusunde uyuyor..bende sızın gıbı .asla olmayan bır seyı yayınlamam cok dıkkat edıyorum. bu tarıfıde not edıyorum ınş en yakın zamanda deneyecegım.teşekkür ederım tarıfler ıcın ...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyip,tariflerimi beğendiğiniz için ben teşekkür ederim.Gerçekten kendi yapmadığım hiç bir tarifi yayınlamıyorum hatta bazen aynı tarifi iki üç defa yapıp en son halini yayınlıyorum. Sevgiler benden :)

      Sil
  2. nefıs olmuşlar ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  3. Canım daha yaparken ne kadar güzel olduğu görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Bademlerin görüntüsü ve tadı bana da çok cazip geliyor :)

      Sil
  4. Yunanistan'da yediklerimden çok çok daha güzel olmuş. Test ettik onayladık.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Dilek'ciğim,bir bilene sormak lazım tabii,şahitliğin için teşekkürler :)

      Sil
  5. Kurabiyenizi denedim her aşamaya tamı tamına uyduğum halde hamur bir türlü toparlanmadı.Acaba siz bu tarifi gerçekten yaptınız mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmadığım, yemediğim hatta fotoğrafını kendimin çekmediği hiç bir tarifi paylaşmıyorum.Neden yapamadığınızı bilemiyorum ama bu gün sizin yazınız üzerine bir defa daha denedim, tarifte hiç bir sorun yok.Tamı tamına uyguladığınızı yazdığınız için de ne önerebilirim açıkçası bilemiyorum acaba unu ölçtüğünüz su bardağınız mı büyüktü ?

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...