22 Şubat 2014 Cumartesi

LORLU DEREOTLU ÇÖREK

Lorlu dereotlu çörek tarifi
Mini çörek tarifi
Lorlu çörek nasıl yapılır
     Hafta sonları sabah kalktığınızda çöreğin hamurunu yoğurup mayalanmaya bırakırsanız, rulo şeklinde sarılıp kesildiği için şekil vermekle uğraşmaz diğer hazırlıklar bitene kadar sıcacık çöreklerinizi kahvaltıda yenilecek kadar kısa sürede hazırlayabilirsiniz.İç malzemesi olarak ben dereotu ile karıştırdığım lor kullandım.Siz tercihinize göre iç malzemesini değiştirebilir kahvaltılarınız veya çay saatleriniz için sıcak sıcak çörekler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket instant maya 
  • 4 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
İç malzemesi:
  • 300 gram kaşar loru 
  • 1 demet dereotu 
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine:
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Çörekotu 
Yapılışı:
  • Un derin bir kabın içine konulur.
  • Şekerli ılık süt,maya ve diğer malzemeler de eklenip,yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp, yarım saat dinlendirilir.
  • Yarım saat sonra hamur tekrar yoğurulup, iki parçaya ayrılır.
  • Parçalar merdane ile yarım santim kalınlığında ince uzun dikdörtgen olarak açılır.
  • Dikdörtgenin uzun kenarı boyunca dereotu ile karıştırılmış lor yayılır.
  • Hamur sarılıp,ince uzun bir rulo yapılır.
  • Rulo üç parmak kalınlığında kesilip,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Tepside yarım saat daha mayalanması için bekletilir.
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. 

6 yorum:

  1. harika bir tarif tesekkurler.aldim tarifi en kisa zamanda denicm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden kolay gelsin,afiyet olsun :)

      Sil
  2. Canım elllerine saglık...sevgilerimi bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  3. harika oldu ama benimki aşırı mı kabardı ne resimdekine hiç benzemedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı kabardıysa belki sizinkiler daha güzel olmuştur :) Gerçi önemli olan tadı, beğendiğinize sevindim.Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...