26 Mart 2014 Çarşamba

ÇİÇEK ŞEHRİYELİ SALATA

Çiçek şehriye salatası tarifi
Şehriye salatası nasıl yapılır
Çiçekli şehriye salatası tarifi
     Çorbasını ve pilavını yaptığımız şehriye çeşitlerinden birini kullanarak hafif, besleyici ve doyurucu salatalar yapabilirsiniz.Ben çiçek şehriyeden yaptığım salatayı çiçek şeklinde kestiğim havuç, turp, kırmızı biber ve salatalık dilimleri ile süsledim.Rengarenk görüntülü çiçek şehriyeli salatanın malzemeleri ve miktarlarını tercihinize göre değiştirebilir, azaltıp çoğaltabilirsiniz. 
Malzemeler:
  • 1 su bardağı çiçek şehriye 
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım demet dereotu 
  • 5 adet taze soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 1 adet turp
  • 1 adet salatalık 

Yapılışı:
  • Çiçek şehriye haşlanır, soğuk sudan geçirilip, süzülür.
  • Soğuyunca diğer malzemeler de doğranıp, eklenir.
  • Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu da eklenip karıştırılır.
  • Havuç, kırmızı biber, salatalık ve turp çiçek kalıpları ile kesilerek salata süslenir.

10 yorum:

  1. İnsanın hemen kaşıklayası geliyor .harika olmuş baharın tüm renkleriyle .Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk olarak renklerini sevdim gerçekten,teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  2. Tam baharlık rengarenk bir salata olmuş. Bir öğlen yemeğinde tek başına yeter bence. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız İlhan bey,rengarenk ve doyurucu bir salata oluyor.Teşekkür ediyorum,sevgilerimle.

      Sil
  3. Cicek bahcesi gibi olmus cok güzel, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalar ısınmaya başladı,sofralarımıza da bahar gelsin diye düşündüm.Sevgilerimle.

      Sil
  4. maşallah diyorum elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne desem :) teşekkür ederim.Sevgilerimle.

      Sil
  5. Çok güzel ellerinie sağlık. SALATALARDA genelde aynı malzemeleri kullansakda bu süsleme olaya anlam katıyor. Süpersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Paylaşılan tariflerin tadına bakamadığımızdan ilk ilgimi çeken görselliği oluyor.Aynı malzeme ve tarifle çok farklı sonuçlar ortaya çıkabiliyor gerçekten.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...