6 Mart 2014 Perşembe

DİLEK AĞACI KURABİYE

Dilek ağacı kurabiye tarifi
Dilek ağacı kurabiye nasıl yapılır
Şeker hamurundan kurabiye tarifi
Şeker hamuru ile kurabiye nasılyapılır
     Ağaçlara bez bağlayıp, dilekler dilemek hangi inançtan bu günlere kadar gelmiştir bilmiyorum ama Anadolu'nun pek çok yerinde pek çok kişi tarafından inanılan kültürel zenginliklerimizden biri diye düşünüyorum.Nerede her tarafından renk renk çaputlar sarkan dilek ağacı görsem; Yaşar Kemal'in ''Hüyükteki Nar Ağacı '' kitabında anlattığı; işsizlikleri, dertleri, sıkıntıları bitiren ulu bir ağacın methini duyup, hikmetine inanan ve onca çaresizliğe, acımasızlığa rağmen umutlarını kaybetmeden o ağacı arayan köylüler aklıma gelir.Kitaptaki Memet çocuk gibi, ben de bilirim kendine hayretmemiş bu ağacın dertlere deva olmayacağını ama gene de çok severim o rengarenk umut dolu görüntüyü ne de olsa, umut içimizde hiç bitmeyen bahar mevsimidir.
     Bu kurabiyeleri dilek ağacının görüntüsünü sevdiğimden, Dilek arkadaşımın doğum günü için yapıp, ben de onun adına kurabiyelere çaputlar bağladım. Dilek'ciğim, doğum gününde sağlık, huzur, sevgi, barış, aşk, bereket, dostluk, mutluluk, şans, başarı ve para dilekleri tutup bağladım.Sen başka neler isterdin bilmiyorum ama doğum günün kutlu, ettiğin duaların kabul olsun.Aklıma gelmeyen başka dileklerin varsa, bir kaç dilek de sen tut  :)

                                                

14 yorum:

  1. Insan daha başka ne ister ki?Memduh Şevket Esendal hikayelerini çok severdim.Seninle o hikayeleri gerçekten yaşıyorum. İnsana dair hangi güzellikler varsa;sevgi, sevinç, umut,.. hepsini...hep birlikte daha da çok yaşayalım inşallah;))))çoook teşekkür ederim ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek'ciğim,güzel dileklerin için teşekkürler.Dilerim senin dileklerinde dilediğin gibi gerçek olsun :) Nice mutlu yıllara hep beraber,sevgilerimle.

      Sil
  2. bunlar gerçekten sabır işi.. Nasıl oluyor da nakış gibi işliyorsunuz .Maşallah size.. ALLAH emeklerinizi boşa çıkartmasın. Sağlıkla kalın. arkadaşınızı da kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim hiç birimizin emekleri boşa çıkmasın.Hem kendi adıma hem de arkadaşım adına teşekkür ederim.Eskiden ayrıntılı resimler yapardım,şimdilerde bunlarla uğraşıyorum ama aslında pek çok konuda hiç de sabırlı değilimdir biliyor musunuz :)

      Sil
  3. böylle bir inanç yok batıldır amaaa bu kurabiye mükemmel ellerine sağlık, benim doğum günüm de yaklaşıyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanıyorum şamanizmden kalma bir inançmış ama ben inanç kısmıyla ilgili değilim, görüntüyü ve insanların her şartta umudunu canlı tutmasını seviyorum.
      Yaklaşan doğum günleri ile hep ilgiliyim :) yeter ki insanların yüzünde bir tebessüme katkım olsun.Sevgilerimle.

      Sil
  4. Of of ne emek, ne emek. Bakarken yoruldum. Süper olmuş gerçekten. Ellerinize sağlık. Rabbim hayırlı kazançlar versin. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiyeleri,pastaları sadece eş,dost ve tanıdıklarıma yaptığım için; emek çok olsa da emekli olduğumdan dolayı kazanç sadece hükümet ne verirse :)

      Sil
  5. Nergisciğim senin yaptıkların hem çok özel hemde çok anlamlı sıradan kalıplaşmış motifler değil ellerine emeklerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mine'ciğim.Oldum olası kalıpları sevmem, belki de ondandır kalıplaşmış motifler yapmak istememem :) Sevgilerimle.

      Sil
  6. Çok güzel ve anlamlı kurabiyeler olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şeniz'ciğim.Sevgilerimle.

      Sil
  7. Kurabiyelerin süslemeleriyle tek tek uğraşmışsınız, sonuç çok güzel ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,biraz ayrıntı sever bir durumum var :) Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...