20 Mart 2014 Perşembe

FINDIKLI ÇİKOLATA

Fındıklı çikolata tarifi
Fındıklı çikolata nasıl yapılır
Bütün fındıklı bitter çikolata tarifi
       Ankara'nın ve gündemin puslu, karanlık havasından kaçmak için blog yazmaya başladığım günlerde ilk yazdığım yazıda,''Bu şehir, bu insanlar, en fenası her gün daha fena olan bu gündemden kaçmak istiyorum.Çok uzaklara...Burası gibi değil gideceğim memleket; denizi ayrı deniz, havası ayrı hava '' demişim.Geçen yıllarda Ankara'nın puslu havasından kaçtık ama her gün daha fena olan bu gündemden kaçamadık ne yazık ki :( Gezi olayları sırasında bir tarih yazılırken, evde oturup yemek yapmak anlamsızlaşmış ve üç ay kadar bir süre hiç bir şey paylaşamamıştım.Günlük hayatımıza öyle yada böyle devam ederken, birden bir şey oluyor ve insan her şeyden uzaklaşma isteği ile ne yapacağını bilemiyor, hayata yeniden tutunmak zaman alıyor :( Berkin'den sonra araya İstanbul ziyaretimiz de girince ancak yazabiliyorum.
     Çikolatanın mutluluk hormonu salgılanmasına faydası olduğu ile ilgili medyada zaman zaman yazılar çıktığından, belki bize de faydası olur diye bol fındıklı çikolata tarifi paylaşmak istedim.Ben çikolata olarak 2,5 kilogramlık paketlerde satılan çikolatalardan kullanıyorum ama siz küçük paketlerden bir kaç tane alıp, istediğiniz cins çikolatayı benmari usulü eritip fındık, antep fıstığı yada bademi istediğiniz oranda ekleyerek bol fındıklı çikolatalar yapabilirsiniz.Yazılanlara göre; çikolata endorfin salınımını uyararak acı hissini gidermeye yardımcı olup insanı rahatlatıyormuş, çikolatanın yapım aşamasında oluşan anandamid insan beyninde iyimserlik yaratan bir maddeymiş ve çikolata yediğimizde, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin seviyemiz artıyor ve kendimizi daha iyi hissediyormuşuz.Gerçi, bu kadar absürt ve sıkıntılı gündemi unutmak, kendimizi iyi hissetmek için ne kadar çikolata yemek gerekir bilemiyorum ama belki bir an olsun kendimizi iyi hissetmemizi sağlar diye düşündüm.
Malzemeler:
  • 5 paket ( 80 gramlık ) Bitter çikolata 
  • 2 su bardağı fındık, badem veya antep fıstığı 
  • Yağlı kağıt
Yapılışı:
  • Çikolatalar küçük parçalara bölünüp, bir kaba konulur.
  • Çikolataları koyduğumuz kaptan daha büyük bir kaba su konulur.
  • Çikolata konulan kap, su dolu kabın içine oturtulur.
  • Çikolataya su sıçratmamaya dikkat edilerek kısık ateşte karıştırılarak eritilir.
  • Eriyen çikolataya fındıklar bütün olarak eklenip, karıştırılır.
  • Karışım yağlı kağıt üzerine yayılır.
  • Biraz donunca, fındıklar iç tarafta kalacak şekilde kağıt ikiye katlanır.
  • İyice soğuyunca dilimlenip, servis edilir.

4 yorum:

  1. nefis olmuş nergiscim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Afiyetle yemek nasip olsun. Günden benide üzüyor ve geleceğimizden endişeleniyorum. Çocuklarımız için endişeleniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursevin'ciğim.Şu yaşımıza kadar neler gördük ama söz konusu çocuklarımız,gençlerimiz olunca endişemiz de artıyor ve bazen her şey üst üste geliyor :( Umarım bu günlerde geçer.Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...