9 Mart 2014 Pazar

TAVA BÖREĞİ

Tava böreği tarifi
Tava böreği nasıl yapılır
Hazır yufkadan kolay börek tarifi
     Tava böreği; geç saatte kalkılan hafta sonlarında, ders yapmaktan yemek yapmaya vakit olmayan öğrenci evlerinde, işten gelip acele ile ne yemek yapılacağı düşünülen durumlarda pek çok kişi için çoğu zaman kurtarıcı olmuştur. Sadece iki adet hazır yufka ve istenilen iç malzemesi kullanılarak çok çabuk yapılabilen, gözlemeden sonra yapılışı en kolay börek sanıyorum tava böreğidir.Ben genellikle peynirli yada patatesli lorlu yapmama rağmen bu defa ıspanaklı, lorlu iç malzemesi kullandım.
Malzemeler:
  • 2 adet yufka 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 bağ ayıklanmış ıspanağın sadece yaprakları 
  • 100-150 gr lor 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Böreğin iç malzemesi hazırlanır, pul biber ve tuzu eklenir.
  • Yufkalardan biri bütün bırakılır, diğeri ortadan ikiye kesilir.
  • Bütün olan yufka yağlanmış büyükçe bir tavaya kenarlarından taşacak şekilde yayılır.
  • Çok az zeytinyağı gezdirilip, üçe ayrılmış iç malzemesinin  bir bölümü yayılır.
  • Yarıya bölünmüş yufkalardan biri tavadan taşırmadan iç malzemesinin üzerine yayılır.
  • Tekrar zeytinyağı ve iç malzemesi konulup, ikinci yarım yufka da gene taşırmadan yayılır.
  • Zeytinyağı ve kalan iç malzemesi yayılıp, kenarlardan taşan ilk yufka ortaya doğru kapatılır.
  • Orta ateş üzerinde sürekli çevrilerek her tarafının eşit olarak pişmesi sağlanır.
  • Büyükçe bir tava kapağı yardımı ile ters çevrilip, diğer yüzü de çevrilerek pişirilir.
  • İki yüzü de piştikten sonra servis tabağına alınıp, sıcak servis edilir.

8 yorum:

  1. ellerınıze sağlık...nefıs gorunuyor...bende beklerım sayfama...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,gelirim tabii,sevgilerimle.

      Sil
  2. Ellerine sağlık. İç malzemede ıspanağın çiğden konulması da ayrı bir hafiflik. Bayıldım.:)) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ıspanaklı börek yaparken de,gözleme yaparken de ıspanakları çiğden koyuyorum.Sadece elimle biraz ezip,suyunu sıkıp ondan sonra kullanıyorum.Gerçekten daha hafif oluyor.Teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  3. hayat kurtarır, candır, şaşmaz lezzettir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olayı özetlemişsin Özlemaki'm,gerçekten en güzel tarafı kısa sürede garantili lezzet :)

      Sil
  4. Aynı fikirdeyim Nergisçim, ellerine sağlık.. Ispanaklı hele, offff :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serap'cığım,çeşit çeşit iç malzemeleriyle halen yaptığım tariflerden belki bilmeyenler vardır diye yayınlamak istedim,gerçekten kurtarıcı bir tarif değil mi :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...